Delhaize Groep
Openbaarmaking van belangrijke deelneming

15/12/2010

BRUSSEL, België, 15 december 2010 - Overeenkomstig de Belgische Wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in beursgenoteerde vennootschappen, heeft Delhaize Groep (Euronext Brussel: DELB - NYSE: DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur, een kennisgeving ontvangen dat het aandeelhouderschap van Silchester International Investors LLP boven de 5%-drempel is gestegen. Silchester International Investors LLP bezit 5,03 % van de stemrechten van Delhaize Groep.

Op 10 december 2010, werd Delhaize Groep door Silchester International Investors LLPop de hoogte gebracht van het feit dat Silchester International Investors LLPop 9 december 2010 5 104 424 aandelen van Delhaize Groep bezitten. Deze aandelen vertegenwoordigen 5,03 % van de stemrechten.

Dit betekent een stijging van 125 731 aandelen in vergelijking met de vorige kennisgeving van deelneming van 4 978 693 aandelen ontvangen op 5 november 2010.

Silchester International Investors LLP wordt door Silchester Partners Limited gecontroleerd. Deze laatste bezit meer dan 90 % van het kapitaal. Stephen C. Butt, Chairman en Chief Investment Officer van Silchester, en zijn familie bezitten ongeveer 50,5 % van de Silchester Partners Limited aandelen.

Silchester International Investors LLP handelt in hoedanigheid van discretionair beheerder voor meerdere fondsen zoals Silchester International Investors International Value Equity Taxable Trust, Silchester International Investors International Value Equity Group Trust, Silchester International Investors Tobacco Free International Value Equity Trust, Silchester International Investors International Value Equity Trust and The Cavella Trust.

Silchester International Investors LLP is de enige en exclusieve houder van de stemrechten verbonden aan de Delhaize Groep aandelen die het voorwerp uitmaken van deze openbaarmaking. De kennisgeving vermeldt echter dat Silchester International Investors LLP niet als depositaris handelt en bijgevolg de Delhaize Groep aandelen niet in eigen naam bezit.

» Delhaize Groep

Delhaize Groep is een Belgische internationale voedingsdistributeur met activiteiten in zes landen op drie continenten. Op het einde van het derde kwartaal 2010 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2 760 winkels. In 2009 boekte Delhaize Groep EUR 19.9 miljard aan opbrengsten en EUR 514 miljoen aan nettowinst (deel van de Groep). Eind 2009 stelde Delhaize Groep ongeveer 138.000 mensen tewerk. Delhaize Groep is genoteerd op Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG).

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. U vindt het ook op de website http://www.delhaizegroep.com. Vragen kunnen worden verzonden naarinvestor@delhaizegroup.com.

» Contacten