Politie Drenthe

Woensdag 15 december 2010

Provincie Drenthe, 15-12-2010

Fietser overleden na aanrijding

HOOGEVEEN Een 81-jarige man uit Hoogeveen is dinsdagmiddag ten gevolge van zijn verwondingen, die hij s ochtends had opgelopen bij een aanrijding, overleden. Het slachtoffer fietste over het naast de rijbaan gelegen fietspad van de Blankenslaan-oost, toen hij deze plotseling over wilde steken. Een vlak achter hem op de rijbaan rijdende 30-jarige automobilist uit Amersfoort, kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer werd met ernstig letsel overgebracht naar het Isala Sophia ziekenhuis in Zwolle, waar hij s middags overleed.

Winkeldief op heterdaad betrapt

ASSEN Een 58-jarige Assenaar werd dinsdagmiddag betrapt tijdens een winkeldiefstal. De man passeerde de kassa met een pakje scheermesjes ter waarde van 16,99 onder zijn jas. Deze waren niet afgerekend. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

Politie treft hennepkwekerij aan

EMMEN In een slaapkamer van een woning aan het Zwaluwenveld trof de politie dinsdagmorgen een hennepkwekerij aan. De 32 hennepplanten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur werden inbeslaggenomen en zullen worden vernietigd. Tegen de 29-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand in Chinees restaurant
GIETEN Dinsdagmiddag is het Chineesrestaurant Palace aan de Ambachtsstraat door een uitslaande brand in de as gelegd. Een omwonende ontdekte de brand waarna ze de eigenaar en enkele medewerkers die zich in het restaurant bevonden waarschuwde. Meerdere brandweerkorpsen bestreden de brand maar het restaurant was niet meer te redden. Toen de brand ontdekt werd was de zaak gesloten. Niet duidelijk is geworden hoe de brand ontstaan is.

Autoinbraak

ASSEN Dinsdagavond vond er een autoinbraak plaats in een aan de Collardslaan geparkeerde personenauto. Een ruit werd vernield waarna een navigatiesysteem werd ontvreemd.

Bedrijfsbus op zijn kant

DALEN Een 20-jarige inwoner van Dalen ging in de nacht van dinsdag op woensdag met zijn bedrijfsbus op de kant. Op de spekgladde Drift begon de bus te schuiven, kwam in de berm en belandde op de kant. De bestuurder werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd en kwam met de schrik vrij.