Politie Utrecht

Persbericht regionaal, 20.15 uur

Utrecht, 15-12-2010

Onderzoek naar ladingdiefstallen

UTRECHT Een team van de Bovenregionale Recherche Midden Nederland is een onderzoek gestart naar twee overvallen op vrachtwagens.

In november 2009 werd een chauffeur op de Rijksweg A28 van zijn vrachtwagen beroofd. De daders brachten na de roof de lading naar een loods in Nieuwegein en staken hierna de vracht wagen in brand. In maart 2010 gebeurde een soortgelijke overval op een chauffeur van een vrachtwagen op de Rijksweg A27 op het grondgebied van de Politie Flevoland.

Gezien de ernst van de twee overvallen en het feit dat twee regios met nagenoeg hetzelfde feit werden geconfronteerd werd besloten onderzoek te laten verrichten door de Bovenregionale Recherche Midden Nederland. Een rechercheteam is aan de slag om de zaken individueel, maar ook de eventuele onderlinge samenhang te onderzoeken

Hierdoor kon recent een man worden aangehouden. De man is inmiddels verhoord. De politie sluit dan ook niet uit dat er op korte termijn meer aanhoudingen zullen volgen. De politie is onder andere op zoek naar de opslagplaats waar de gestolen lading, van de roof op de A27, staat of mogelijk heeft gestaan. Getuige(n) met informatie worden verzocht contact met de politie op te nemen op tel.: 0900 88 44.