Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.15 uur

Utrecht, 15-12-2010

Gewelddadige beroving in trein

DEN DOLDER/UTRECHT - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) stelt een onderzoek in naar een incident in de trein van Den Dolder naar Utrecht, waarbij een vrouw op dinsdag 14 december 2010 omstreeks 15.30 uur met een hamer op haar hoofd is geslagen en van haar mobiele telefoon is beroofd. De 21-jarige vrouw maakt het naar omstandigheden goed. Zij is door ambulancepersoneel op het station Utrecht Overvecht aan twee hoofdwonden behandeld en hoefde niet te worden opgenomen in het ziekenhuis. De politie Utrecht heeft een 17-jarige vrouw aangehouden. Zij maakte deel uit van een groepje van vijf personen dat bij het incident betrokken was. De vier mannen van dit groepje zijn gevlucht en vijfde man hielp hen daarbij door een raam van de trein te forceren.

Spoorwegpolitie van het KLPD wil graag in contact komen met mensen die getuigen zijn geweest van het incident of mogelijk de vluchtende mannen (her)kennen. Zij kunnen contact opnemen op telefoonnummer 030-2347380 (Spoorwegpolitie Utrecht).

De mannen zijn allen licht getint en droegen zwarte jassen, sommige van het merk Nickelson, donkerblauwe spijkerbroeken en waren in de leeftijd van 15 tot 20 jaar. Eén van de verdachten had een zilverkleurig tasje met rode hengsels van het merk Esprit bij zich, waar de hamer uit tevoorschijn kwam.

Zij zijn op spoor 3 op Utrecht Overvecht uit de trein gevlucht nadat het slachtoffer op haar hoofd was geslagen. De trein kwam uit Den Dolder.

Getuigen gezocht: Vernieling en bedreigingen aan voordeur

(Aanvulling straatnaam in persbericht d.d. 13-12-2010)

UTRECHT Op zondagmiddag 12 december bedreigden twee mannen de bewoners van een huis en beschadigden de voordeur met een kettingslot.

De bewoonster van een woning aan de Laan van Chartroise belde rond 13.10 uur de politie dat twee mannen haar voordeur hadden vernield. Agenten gingen ter plaatse, maar de twee mannen waren inmiddels vertrokken. De bewoonster verklaarde dat de twee voor de deur bedreigingen hadden staan schreeuwen en met een kettingslot op de voordeur hadden geslagen. Toen de bewoonster van boven uit het raam keek, zagen de mannen kennelijk dat zij bij het verkeerde huis waren, mompelden wat excuses en gingen er op hun zwarte bromfiets vandoor. Meerdere ruitjes van de voordeur waren gesneuveld.

De politie is op zoek naar getuigen. De mannen op de brommer waren een ongeveer 50-jarige blanke brildragende man van ± 1.75 m met een smal postuur en een gezette kale man van ongeveer 35 jaar met een Aziatisch uiterlijk en een dun snorretje.

Heeft u informatie, belt u dan met de politie van district Utrecht stad, tel : 0900 8844.

Nieuwe trend op automarkt: sleuteldiefstal

UTRECHT De politie constateert de laatste tijd een nieuwe trend op de automarkt. Verkopers laten vaak de autosleutel in het contact zitten. Geïnteresseerde kopers nemen de sleutel ongezien weg en bedingen dan later een korting omdat zij de auto zonder sleutels moeten kopen.

Dinsdag 14 december speelden drie van dergelijke incidenten op de Utrechtse automarkt. In één geval kon de politie met een onopvallende auto de achtervolging inzetten. De gekochte auto werd per trailer naar Mijdrecht vervoerd. Op een terrein aan de Industrieweg stapte en man in de bewuste auto en reed hem van de trailer. Hij bleek ineens over de sleutels te beschikken.

De man werd aangehouden, evenals degene op wiens naam de auto was gezet. Het gaat om een 21-jarige man uit Moldavië en een 28-jarige man uit Moldavië. Ze worden verdacht van oplichting. De autosleutels en de kentekenbewijzen werden in beslag genomen. De verdachten krijgen van het openbaar ministerie een transactievoorstel. Ook krijgen zij een tijdelijke ontzegging van zes maanden voor het automarktterrein. Als zij de gedupeerde autohandelaar schadeloos stellen, is het terreinverbod slechts drie maanden van kracht.

De politie adviseert handelaren om geen sleutels in de auto te laten zitten of in elk geval beter toezicht te houden.

Portemonnee terugkopen

UTRECHT Een vrouw kon op dinsdag 14 december haar portemonnee terugkopen. Bij de overdracht was de politie aanwezig en hield twee verdachten aan.

Op dinsdagmiddag werd een 25-jarige vrouw uit Utrecht door een vrouw gebeld. De belster verklaarde haar portemonnee te hebben gevonden en de Utrechtse ontdekte dat zij die inderdaad kwijt was. De vindster wilde haar wel de portemonnee teruggeven, maar dan moest zij wel een beloning krijgen. Zij wilde haar portemonnee graag terug en besloot hem daarop terug te kopen. De beloning moest eerst 15 euro zijn, maar werd vervolgens naar 25 en later naar 50 euro verhoogd. De Utrechtse sprak op een bepaald tijdstip af bij station Terwijde, maar ging voor die tijd naar de politie en deed aangifte.

Een agente in burger ging met haar mee en andere agenten namen op afstand positie in. Op het station werd zij door twee vrouwen aangesproken, die haar haar portemonnee aanboden. Daarop werden beide verdachten, vrouwen van 37 en 38 jaar uit Utrecht, door agenten aangehouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Er bleek niets uit de portemonnee te ontbreken.

Grote bek

UTRECHT Een jongeman had op dinsdagavond 14 december een grote bek tegen straatcoaches en even later tegen agenten. Hij mocht mee naar het politiebureau.

Aan het begin van de avond werden agenten op de Doornburglaan aangesproken door enkele straatcoaches. Zij gaven aan dat een jongeman zich erg vervelend en intimiderend naar hen gedroeg. De agenten keken in de omgeving naar hem uit, maar troffen hem aanvankelijk niet aan. Kort daarna, rond 20.00 uur, belden de straatcoaches weer met de agenten dat de jongeman hen aan het beledigen was.

Toen de agenten de hoek omkwamen, kregen zij direct een grote mond van de jongeman, die vervolgens een agent in burger om zijn identiteitspas vroeg. Dat verzoek werd echter aan hem geretourneerd, waarbij bleek dat hij zich niet kon identificeren. Daarop hielden de agenten hem aan voor de overlast en het niet bij zich hebben van een ID-pas. Bij zijn fouillering troffen de agenten een mes en een busje pepperspray bij hem aan.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het mes, de pepperspray en het veroorzaken van overlast.