Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Henk Broeders ICT Personality 2010

Woerden, 14 december 2010

De ICT Personality Award 2010 is toegekend aan Henk Broeders. Zijn verkiezing is door juryvoorzitter Harry van Dorenmalen bekend gemaakt tijdens het Nationaal ICT~Gala op 14 december 2010. Henk Broeders is sinds 1997 ruim dertien jaar het boegbeeld geweest van de Nederlandse ICT-sector. Eerst als voorzitter van FENIT, vervolgens van Nederland~ICT en tot en met 14 december 2010 van ICT~Office. Henk Broeders is vanwege zijn vele verdiensten tevens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

ICT-sector op de kaart gezet

Het juryrapport onderstreept het feit dat Henk Broeders erin geslaagd is de juiste balans te vinden in de belangenbehartiging van alle bedrijven in de IT-, telecom-, kantoortechnologie- en internetsector, zowel groot als klein. Henk Broeders kan daarnaast gezien worden als geestelijk vader van ICT als Innovatie-As. De ICT-sector staat anno 2010 heel nadrukkelijk op de kaart en wordt gezien als gesprekspartner door alle belangrijke stakeholders. Dat is een wereld van verschil met dertien jaar geleden. Henk Broeders heeft daar volgens de jury een zeer groot aandeel in gehad.

Vanwege zijn vele verdiensten werd Henk Broeders benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Ook Gerard van Oortmerssen (ICTRegie) in de schijnwerpers

Vanwege zijn bijzondere en jarenlange verdiensten voor de ontwikkeling van de ICT-onderzoeksinfrastructuur was er dit jaar een eervolle vermelding voor Gerard van Oortmerssen, directeur van ICTRegie. ICTRegie stopt na 2010. De ICT Innovatieplatforms en het ICT Deltacongres vormen volgens de jury een sterke nalatenschap.

Over de ICT Personality Award
De ICT Personality Award maakt deel uit van de Nationale ICT~Awards, die bijdragen aan de stimulering en de imagoverbetering van ICT in bedrijfsleven, non-profit en overheid. Eerdere winnaars van de ICT Personality Award zijn Raymond Spanjar (2009), Marjolein ten Kroode (2008), Harold Goddijn (2007), Jan Kees de Jager (2006), Paul 't Hoen (2005), Siep Eilander (2004), Clifford Sobel (2003), Joop van Lunteren (2002), Cees Neggers en Boudewijn Nederkoorn (2001) en Ton Risseeuw (2000). Meer informatie: www.ictawards.nl.

Over ICT~Office
ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. Zij behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die ¤ 30 miljard omzet en meer dan 250.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Officesector. Zie www.ictoffice.nl

----------


Noot voor redacties

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht