Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 15 december 2010

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 15 december t/m zondag 26 december 2010

Woensdag 15 december
15.55 uur
Wethouder Boeve verricht de opening van het project Hagenbeek. Dit is het eerste project waar op grotere schaal de woningen individueel worden voorzien van warmtekoudeopslag (WKO). Locatie: Informatiecentrum Vathorst, Veenslagen 2 te Amersfoort.

16.30 uur
Burgemeester Bolsius heet nieuwe Nederlanders welkom tijdens de Naturalisatieceremonie. Locatie: Raadszaal, Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Bolsius geeft het startsein voor de bouw van het Eemplein. Wethouder Barendregt houdt een toespraak. Aan de rand van de Amersfoortse binnenstad ontwikkelt Multi Vastgoed in samenwerking met de gemeente Amersfoort het Eemplein; een aansprekend stadsplein met voorzieningen die passen bij de groeiende stad. Locatie: Zandfoort aan de Eem, Kleine Koppel 20/21 te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Boeve bezoekt het Vathorst Café.
Locatie: informatiecentrum Vathorst, Veenslagen 2 te Amersfoort.

19.45 uur
Wethouder Boeve en wethouder Buijtelaar bezoeken de eindejaarsbijeenkomst Amersfoort IntoBusiness 2010, waar ook de bekendmaking plaatsvindt van de 'Machtigste persoon van het jaar'. Locatie: Ambiance Houtrust, Heideweg 23 te Hooglanderveen.

Donderdag 16 december
14.30 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de kerstviering van seniorenvereniging Ons Genoegen. De kerstviering is bedoeld voor alle senioren die woonachtig zijn in Hooglanderveen. Locatie: Zorgcentrum St. Jozef, Van Tuyllstraat 25 te Hooglanderveen.

Vrijdag 17 december
14.00 uur
Wethouder Boeve overhandigt de eerste sleutel van de startersruimten Havikshorst. Locatie: Havikhorst te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig bij de opening door Gerrit Zalm van de nieuwe permanente tentoonstelling "Pieter Cornelis". Locatie: Mondriaanhuis, Langegracht 11 te Amersfoort.

Zaterdag 18 december
15.15 uur
Wethouder Boeve neemt het eerste exemplaar in ontvangst van het boek 'Astrid Vis, een leven lang tussen de dieren' over DierenPark Amersfoort. Locatie: DierenPark Amersfoort, B.W. laan 224 te Amersfoort.

16.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de voorstelling 'Het meisje met de zwavelstokjes' door Holland Opera. Locatie: Holland Opera, De Veerensmederij, Soesterweg 330 te Amersfoort.

22.30 uur
Burgemeester Bolsius ondertekent namens de gemeente - samen met Politie Utrecht, district Eemland Zuid, het Openbaar Ministerie, Koninklijke Horeca Nederland Amersfoort, Artikel 1 Midden Nederland en de Veiligheidsregio Utrecht- het convenant Veilig Uitgaan. Daarna vergezelt hij de bike-dienst van de politie. Later in de nacht gaat de burgemeester met de brandweer mee langs de ondernemers. Locatie: de ijsbaan op het Lieve Vrouwekerkhof te Amersfoort.

Maandag 20 december
15.00 uur
Burgemeester Bolsius brengt een bezoek aan het bestuur van Stichting Islamitisch Centrum Amersfoort (SICAF). Locatie: Rietzangerstraat 173 te Amersfoort.

Dinsdag 21 december
13.00 uur
Burgemeester Bolsius opent Winterkwartier, activiteiten voor kinderen, zoals circusworkshops, muziekuitvoeringen, dansdemonstraties, een open podium, een klim-en-klauterparcours en een knikkerbaan. Locatie: Wagenwerkplaats, Soesterweg 244 te Amersfoort.

Woensdag 22 december
14.00 uur
Burgemeester Bolsius leest het kerstevangelie tijdens het kerstfeest voor senioren, georganiseerd door het Kerkgenootschap het Leger des Heils, Korps Amersfoort. Locatie: Congres Centrum De Eenhoorn, Koningin Wilhelminalaan 33 te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Barendregt lost het startschot van de eerste kerstmannenloop. 600 Hardlopers in kerstmannenpakken houden een wedstrijd van 5 km. door de binnenstad van Amersfoort. Locatie: de ijsbaan op het Lieve Vrouwekerkhof te Amersfoort.

20.15 uur
Burgemeester Bolsius spreekt voorafgaand aan het concert van Huub van der Lubbe, zanger van De Dijk, ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan van de St. Aegtenkapel. In 1440 werd de kapel in gebruik genomen door de nonnen van het 'Convent van Sint Agatha'. Wethouder Barendregt en wethouder Boeve wonen het concert bij. Locatie: 't Zand 37 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,