Ingezonden persbericht


Persbericht

Hoenderloo, 15 december 2010

Winters wonderland in Het Nationale Park De Hoge Veluwe


* Winterse wandeling met de natuurgids

* Uilenballen uitpluizen voor kinderen

* Een bijzonder einde van het jaar

HOENDERLOO - Winter in Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een belevenis voor jong en oud. Wandelen of fietsen door het koude, winterse landschap is een ervaring op zich. Als het flink vriest, kan er zelfs op de vijver van Jachthuis Sint Hubertus worden geschaatst. Ook deze kerstvakantie staan er weer een aantal mooie activiteiten op het programma.

Kerstsfeerwandeling
Tijdens de kerstdagen straalt Het Nationale Park De Hoge Veluwe een mysterieuze sfeer uit: nevels drijven over de velden en kale bomen werpen hun schaduwen op de grond. Met een beetje geluk ligt er zelfs een wit sneeuwtapijt dat de velden bedekt. De sporen in de sneeuw verraden dan waar de dieren 's nachts gaan en staan. Deelnemen aan de kerstsfeerwandeling kan in de kerstvakantie van 25 t/m 30 december. De wandeling start om 13:00 uur bij het Bezoekerscentrum en duurt tot 15:00 uur. Reserveren is niet nodig; bezoekers met een geldig entreebewijs voor het Park kunnen deelnemen aan de wandeling.

Professor Uilenbal
Natuurlijk worden de kleinste bezoekers van het Park niet overgeslagen in de kerstvakantie. De razend populaire kinderactiviteit professor Uilenbal vindt dan weer plaats in het Bezoekerscentrum. Kinderen gaan braakballen uitpluizen en onderzoeken van welke dieren de botjes zijn die uit die ballen komen. Aan het eind van het 'pluizen' krijgen de kinderen een diploma mee en mogen ze zich 'Professor Uilenbal' noemen. Ook is er in de filmzaal van het Bezoekerscentrum een expositie over welke uilen er allemaal te vinden zijn in en om het Park. De kinderactiviteit wordt gehouden in de kerstvakantie van 19 t/m 30 december. Kinderen en hun ouders kunnen van 12:00 tot 15:00 uur op elk gewenst moment beginnen. Reserveren is niet nodig en alle kinderen kunnen meedoen met deze activiteit. Ook hier geldt dat deelnemers in bezit moeten zijn van een geldig entreebewijs voor het Park.

Kinderrondleiding Jachthuis Sint Hubertus
Verder organiseert het Park op 21 en 28 december kinderrondleidingen door het Jachthuis Sint Hubertus. Tijdens deze rondleidingen leren kinderen op een speelse manier de geschiedenis van het Jachthuis kennen. Er zijn per dag twee rondleidingen, de eerste vindt plaats van 13.30 - 14.15 uur en de tweede vann 15.00 - 15.45 uur. Kaarten voor de kinderrondleidingeen kunnen op de dag zelf worden gekocht bij de Ingangen, het Bezoekerscentrum en de Theekoepel.

Oudejaarswandeling
Het Park luidt de laatste dag van 2010 in met een bijzondere wandeling. Deelnemers lopen om 10:00 met de natuurgids het Park in. Hij laat hen de schoonheid van het winterse landschap ervaren. De wandelaars worden aan het einde van de wandeling verwelkomd door de midwinterhoornblazers uit Epe. Het sonore geluid van de midwinterhoorn past moeiteloos in de natuur van het Park. De wandeling vindt plaats op 31 december en begint om 09:30 bij restaurant de Koperen Kop met een lekker warm drankje. Bij de terugkeer om 12:00 staat er, voor wie dat wil, glühwein en erwtensoep met roggebrood en spek klaar. De wandeling is toegankelijk voor alle bezoekers met een geldig entreebewijs voor het Park. De versnaperingen na afloop van de wandeling zijn, à ¤7.-, voor eigen rrekening. Reserveren voor deze activiteit is niet nodig.

Veluwse verhalen bij het Vuur
In het weekend van 1 en 2 januari 2011 nemen de verhalen vertellers van De Woudlooper bezoekers mee naar de sfeer van vroegere tijden. Bij een warm vuur vertellen zij verhalen over bijzondere figuren en gebeurtenissen. Het kan niet anders dan dat de bezoekers bij het beluisteren van deze verhalen weg zullen dromen over het vroegere leven op de Veluwe... De verhalen vertellers zullen hun verhalen oop 1 en 2 januari tussen 12.00 en 15.00 uur vertellen op het Marchantplein. De verhalen van De Woudlooper zijn geschikt voor jong en oud.Ingezonden persbericht