Ingezonden persbericht---ZARB CHAMPAGNE POPT OP IN DE 9 STRAATJES IN AMSTERDAM

Gisteravond vond in De 9 Straatjes de bruisende opening plaats van een nieuwe en uiterst ongewone pop-up store. Het eigenzinnige champagnemerk Zarb heeft haar winkel net als haar champagne in een onconventioneel jasje gestoken. Bij deze tijdelijke winkel, die geopend is van 15 december tot en met 2 januari, is ook de nieuwste collectie flessen verkrijgbaar: Deep Black: The Underwater Exploration. Voor het ontwerp van deze collectie flessen heeft Zarb weer samengewerkt met internationale pioniers op het gebied van fotografie, styling en design: diepzeefotograaf David Shale, onderwaterfotografe Zena Holloway en beroemd kostuumontwerpster Vin Burnham. Zowel Holloway als Burnham waren bij de opening aanwezig.

Voordat de gasten van een glas champagne konden genieten trok de opening in de Berenstraat al veel bekijks; duikers doken namelijk in de Amsterdamse Prinsengracht om de eerste krat champagneflessen uit de nieuwe Deep Black collectie op te vissen. Niet alleen werden de gasten daarna getrakteerd op hun welverdiende glas Zarb maar ook op stampot van naastgelegen winkel IJscuypje. Naast de 75cl flessen zijn er in de winkel exclusieve magnumflessen te bewonderen die speciaal naar aanleiding van de pop-up store door bekende kunstenaars zijn ontworpen. Deze speciale designs zijn gemaakt door: Cedrick Laquieze, Champagne Valentine, Crabsalad, Deux d'Amsterdam, EDHV, Frank Tjepkema, La Bolleur, Miktor & Molf, NEPCO, Hans Aarsman, Hansje van Halem en Zarb's designers.

DE ZARB POP-UP STORE IS GEOPEND VAN 15 DECEMBER T/M 2 JANUARI. OPENINGSTIJDEN ZIJN VAN DINSDAG T/M ZATERDAG VAN 12:00 TOT 19:00 UUR EN ZONDAG VAN 12:00 TOT 18:00 UUR. OP DONDERDAGAVOND IS DE POP-UP STORE OPEN TOT 21:00 UUR (BEHALVE KERSTWEEKEND EN 1 JANUARI).

Over Zarb Zarb is geen traditioneel champagnemerk, maar traditionele champagne in een onconventioneel jasje. Het champagnemerk heeft zijn naam te danken aan de Franse straattaal, waarin `Zarb' slang is voor `bizar'. Iedere reden voor Zarb is een reden om iets te vieren. Door ieder jaar nieuwe en bijzondere flessen te ontwerpen toont Zarb aan de wereld dat tradities en clichés meer dan passé zijn. Na Skin Collection uit 2009, met fotografie van Cornelie Tollens, zijn de wonderen van de onderwaterwereld inspiratiebron voor de nieuwe collectie Deep Black: The Underwater Exploration. Zarb is een champagne uit de legendarische Champagne Apellation Contrôlée en wordt gemaakt in de Marnevallei, waar de familie Baron al drie eeuwen bezig is met de productie van de perfecte champagne. De smaak van Zarb is de smaak van vandaag: fris met een elegant boeket van appel, perzik, peer met een lichte hint van toast.