Hoffmann draagt bij aan hogere productiesnelheid Geerts Metaalwaren


ZWIJNDRECHT, 20101215 -- F. Hoffmann BV in Zwijndrecht is recentelijk door Geerts Metaalwaren BV (Heerhugowaard) benaderd met de vraag om mee te denken bij het verbeteren c.q. uitbreiden van de activiteiten op het gebied van automatisch en efficiënt stansen.

Het ging hierbij om uitbreiding van de capaciteit en snel omwisselen van gereedschappen. In dit kader leverde Hoffmann een Kaiser stansautomaat met een capaciteit van 2.500 kN.
De stansautomaat heeft een tafelafmeting van 2.240 x 1.250 mm en kan tot 150 slagen per minuut draaien. De pers met beeldschermbesturing en volautomatische slagverstelling is voorzien van stempelbewaking, perskrachtmeting, een aanvoerapparaat, een afvaltransportsysteem, twee productuitvoersystemen en een geluidscabine.

Hoffmann leverde er ook twee gereedschapwisselwagens bij en een Raziol Zibulla bandsmeersysteem. Enkele producten worden nu zelfs al op dubbele snelheid geproduceerd in vergelijking met de bestaande situatie voor de komst van deze pers.
De wisseltijden voor de gereedschappen zijn teruggebracht tot enkele minuten.

Met deze machine zal Geerts als toeleverancier de concurrentie aangaan met de lagelonenlanden betreffende de productie van onderdelen voor de oliefilterindustrie en cv-ketelbranche.