Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
24 november 2010


--Persbericht-

Inloopmiddag sportcomplex Lichtenvoorde
Bestemmingsplan vanaf 26 november ter inzage

De voorbereidingen voor de realisering van een nieuw sportcomplex in Lichtenvoorde zijn in volle gang. De keuze voor de architect wordt komende week afgerond. Aanstaande vrijdag gaat het nieuwe bestemmingsplan ter inzage. Op 15 december wordt in Den Diek een inloopmiddag gehouden tussen 16.00 en 19.00 uur.

Het sportcomplex bestaat uit twee sporthallen voor de breedtesport. Dat betekent dat de huidige Hamalandhal wordt gerenoveerd en dat er een nieuwe sporthal bij gebouwd wordt. Bij de realisering ervan is er regelmatig overleg met de klankbordgroep, die uit de omwonenden is samengesteld en met de gebruikers van de sporthal. In het bestemmingsplan zijn veel van hun wensen opgenomen.

Inloopmiddag
Het bestemmingsplan ligt vanaf a.s. vrijdag 6 weken ter inzage in het gemeentehuis en in de bibliotheken. Ook staat het op de website van de gemeente: www.oostgelre.nl. Wie zich wat uitgebreider wil laten informeren kan terecht op de inloopmiddag op 15 december in Cultureel Centrum Den Diek aan de Dijkstraat in Lichtenvoorde, van 16.00 tot 19.00 uur. Naast informatie over het sportcomplex wordt dan ook de architect gepresenteerd.

Architecten
De keuze voor de architect is nagenoeg afgerond. Na een eerste ronde bleven vier kandidaten over: Wehrung Architecten uit Beek, Koppert + Koenis Architecten uit IJsselstein, Wind Architecten Adviseurs uit Drachten en A2 Architecten BV uit Apeldoorn. Die hebben inmiddels een presentatie gegeven over hun visie op het sportcomplex. De verwachting is dat volgende week de definitieve keuze bekend wordt gemaakt.

Het streven is om in juli 2011 het definitieve ontwerp voor het sportcomplex te presenteren. De uiteindelijke planning is dat het sportcomplex medio 2012 opgeleverd wordt.

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afdeling Communicatie, Brandt Keegstra, telefoon 0544 - 393552.
-----------------------
VERTROUWELIJK


---- --