IVN-lezing over Alpenbloemen in het Streekbos Paviljoen


BOVENKARSPEL, 20101209 -- Op woensdag 15 december om 20.00 uur organiseert het IVN een lezingavond over Alpenbloemen in de Incoteczaal van het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel.

Gre en Wil Stelling brengen regelmatig een bezoek aan het kanton Graubünden in de Zwitserse Alpen. Met hun grote plantenkennis en prachtige foto's van Alpenbloemen belooft het een bonte bloemenavond te worden, afgewisseld met insecten- en landschapsfoto's. Er zijn geen kosten aan verbonden maar een vrijwillige bijdrage voor het IVN is welkom.

Het prachtige landschap biedt een grote verscheidenheid aan alpenflora, die bestand is tegen een extreem klimaat, want kou en hitte wisselen zich snel af. Vaak zijn het meerjarige planten. Het wortelgestel groeit vaak in de breedte vanwege de harde kalkrijke rotsgrond. In het voorjaar trekken de gentianen en de orchideeën de meeste aandacht. Ogentroost laat zich in de herfst uitbundig zien in velden vol overvloed. Af en toe komen kevers en vlinders langs en op grote hoogte zorgt de wind vaak voor de bestuiving.

IVN West-Friesland

Ingezonden persbericht