Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 7 december 2010

bijeenkomst: Epilepsie, als medicijnen niet werken...

De afdeling neurologie van Medisch Centrum Alkmaar organiseert samen met de Epilepsie Vereniging Nederland op woensdag 15 december 2010 een informatiebijeenkomst over nervus vagus stimulatie. Een aanvullende behandelmethode voor mensen met een moeilijk behandelbare epilepsie. De bijeenkomst wordt gehouden van 19.30 tot 21.00 uur in de Aletta Jacobszaal van MCA.

epilepsie
Ongeveer 1 op de 150 mensen in Nederland heeft epilepsie. Nervus Vagus Stimulatie (NVS) kan een optie zijn voor mensen met epilepsie, ook kinderen, die onvoldoende baat hebben bij medicatie of veel last hebben van bijwerkingen van de medicijnen. NVS is een aanvullende behandelingsmethode, een soort pacemaker voor de hersenen, die kan zorgen voor minder heftige aanvallen en/of een sneller herstel van aanvallen. Ook het gedrag en het gemoed worden vaak positief beïnvloed.

bijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst is er genoeg ruimte voor het stellen van vragen aan mevrouw L. Posthuma, arts-assistent neurologie en de heer R. Klahn, epilepsieconsulent van MCA en epilepsieverpleegkundige bij SEIN. Ook kan men ervaringen uit eerste hand horen van aanwezige 'ervaringsdeskundigen' die reeds enkele jaren een stimulator gebruiken. De toegang is gratis.

aanmelding en informatie
Aanmelden of het opvragen van informatie bij EVN, mevrouw Marrie Kuijper, landelijk coördinator NVS, telefoon: 078-6166060 of NVS@epilepsievereniging.nl, en Landelijk Bureau EVN, tel. 0318 - 67 27 72.