Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CALVIJN MET JUNIOR COLLEGE ZET ZICH IN VOOR HET GOEDE DOEL

Woensdag 15 december a.s gaan leerlingen van het Calvijn met Junior College in Amsterdam West zich de gehele dag inzetten voor het goede doel. Samen met de organisatie 'Zip your lip' wordt er een grootse SADAKA-dag georganiseerd. De dag staat in het teken van geld inzamelen voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Tussen 12:00 en 16:00 uur heet het Calvijn met Junior College op de Schipluidenlaan 12, iedereen van harte welkom om te genieten van een middag vol activiteitenmet o.a een bazaar, muziek, dans, etc.

Sadaka staat voor 'geld inzamelen voor het goede doel' in het Arabisch. Eind november zijn ambassadeurs van de organisatie 'Zip your Lip' langs geweest in de klassen om presentaties te geven over hun ervaringen in Oeganda. Hierbij is aandacht besteed aan de verschillende problemen waar ontwikkelingslanden mee geconfronteerd worden, zoals armoede, HIV, gebrek aan scholing en toekomstperspectieven. Dit heeft ertoe geleid dat de leerlingen van het Calvijn met Junior College met groot enthousiasme aan de slag zijn gegaan om d.m.v activiteiten op deze dag geld in te zamelen voor dit goede doel.

Tussen 12:00 en 16:00 uur heten wij iedereen van harte welkom op de school, om te genieten van deze middag vol activiteiten. De leerlingen hebben hun familie uitgenodigd maar ook mensen uit de buurt zijn welkom. De toegang is ¤ 0,50.

De middag wordt gevuld met een bazaar in de aula van de school waar leerlingen onder andere eigen gemaakte lekkernijen en van huis meegenomen spulletjes verkopen. Maar er is meer, er is muziek, dans en een voetbaltoernooi waarbij de winnaar geld krijgt om te schenken aan het goede doel.

Het Calvijn met Junior College is een groeiend en modern Beroepscollege voor VMBO & MBO2. Leren van elkaar, kennis maken met de beroepspraktijk, ervaringen op doen, binnen en buiten de school, staat bij ons centraal. De school werkt intensief samen met maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

'Zip your lip' is een jongerenactie van de organisatie World Vision die het het CBF keurmerk draagt voor goede doelen.' Zip your lip' zet zich in voor een hoopvolle toekomst van (wees) kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden.
Ingezonden persbericht