Ingezonden persbericht


15 DEC: Schaatsspektakel van Holiday on Ice op het Vrijthof in Maastricht! Speciale Holiday on Ice show in hartje Maastricht

GRATIS: Woensdag 15 december: 15.00 uur
Woensdag 15 december aanstaande om 15.00 uur is de prachtige ijsbaan op het Vrijthof even in handen van het professionele schaatstalent van Holiday on Ice. Voorafgaande aan de show in MECC Maastricht (16 t/m 19 december) laat de cast van Holiday on Ice - Energia hun schaatskunsten zien aan de bezoekers van Magisch Maastricht, met de winterse kerstsfeer van het magische Vrijthof en de prachtige Sint Servaasbasiliek en Sint Janskerk als decor. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om dit schaatsspektakel te komen bewonderen!

Holiday on Ice - Energia
De nieuwe familieshow 'Energia' is als een reis door het heelal langs stralende sterren en fonkelende planeten. De grote blikvanger is het decor. Dit driedimensionaal bewegende universum bestaat uit een gigantische planeet met daar omheen spectaculair verlichte sterren en planeten in een dampkring van ijs. Op deze zwevende dampkring hoog boven de ijsvloer kan ook geschaatst worden. De acrobatiek van de ijsdansers, de kleurrijke kostuums, de muziek, de betoverende lichtshow én special guest 'Do' (show 16 december) maken 'Energia' tot een bruisend spektakel voor de hele familie.

16 t/m 19 december, MECC Maastricht
Gastoptreden: 15 december 15.00 uur, Vrijthof schaatsbaan, Gratis Magische tip: 1e Maastrichter Kerstmannen Stadsloop

Donderdag 16 december

Om precies 17.30 uur starten vanaf de kleurrijke SMS Kerstboom in Mosae Forum honderden Kerstmannen, - vrouwen en -kinderen voor een voor Maastricht ongekende familie Kerstloop door de schitterend verlichte straten van Magisch Maastricht. Alle lopers zijn gehuld in een Kerstmannenpak en voorzien van een lichtgevende armband zodat de verlichte straten en pleinen nog magischer worden. Voorop lopen tientallen Maastrichter Supersterren Kerstmannen, voorzien van lichtgevende Kerstmannenmutsen, zoals o.a. wethouder van Sport en Recreatie Gerdo van Grootheest (die verantwoordelijk is voor het startschot), de Maastrichtse volkszanger Erwin Brepoels, de voltallige D66 fractie en MVV trainer Rene Trost met zijn technische staf.

Start in het Mosae Forum om 17.30 uur/warming-up om 17.00 uur / de afstand is ± 4 km en duurt ongeveer 1 uur / Meer informatie op www.sportingmaastricht.nl

Kijk voor een volledig overzicht van alle activiteiten op www.magischmaastricht.nl . Het Magisch Maastricht Cultuurfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Elisabeth Strouven en Mosae Forum.