Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN

woensdag 15 december 2010

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur

Radiotalkshow met gasten, discussie en commentaren

over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast is Rein Gerritsen, van crimineel tot filosoof. Rein Gerritsen begon als rijkeluiszoontje met een lastige jeugd, pleegde een gewapende bankoverval, werd veroordeeld tot een gevangenisstraf met psychiatrische dwangverpleging en kwam door een studie filosofie weer op het rechte pad. Hierover schreef hij zijn autobiografie Knock-out en vertaalde onlangs samen met Pleun van Vliet Philip Zimbardo's boek 'Het lucifer effect. Hoe gewone mensen zich laten verleiden tot het kwaad'. In OBA Live spreekt Gerritsen openhartig - als ervaringsdeskundige - over het kwaad en geweld.

Gawie Keyser, filmrecensent maakt de keuze bekend van zijn top 10 films van het afgelopen jaar. (bekijk alvast zijn longlist op http://cultclub.obalive.nl) Gawie Keyser is filmrecensent van De Groene Amsterdammer.

Rondetafelgesprek o.l.v. Theodor Holman met Chris van der Heijden en Nausicaa Marbe over de Staat der Nederlanden in 2010. Het is de tijd van lijstjes, wie is de beste, wie deed alles verkeerd? Wat ging goed, wat ging fout? Panelleden Nausicaa Marbe, columniste van de Volkskrant en historicus Chris van der Heijden maken de balans op.

OBA Live is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)
Ingezonden persbericht