Gemeente Rotterdam

14 december 2010

Ondertekening intentieverklaring vergunningen

Woensdag 15 december, 14.00 uur, bouwplaats tussen de Dordtsestraatweg en de Veldstraat

Snelle vergunningverlening moet leiden tot kostenreductie in bouw

Op woensdag 15 december 2010 om 14.00 uur ondertekent wethouder Hamit Karakus (Wonen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed) de 'intentieverklaring vergunningen' met woningcorporatie Com·wonen en ontwikkelend bouwer Dura Vermeer Bouw Rotterdam BV. Het betreft een verregaande samenwerking tussen marktpartijen en de gemeente waarbij voor het nieuwbouwproject Het Mooie Plan fase 2 in Rotterdam Lombardijen de aangevraagde omgevingsvergunning binnen een week na aanvraag kan worden verleend. Met de start van deze pilot willen partijen kostenreductie, kortere doorlooptijden en kwaliteitsverbetering realiseren.

De ondertekening van de intentieverklaring vindt plaats tijdens de feestelijke bijeenkomst omtrent de 'eerste paal' voor de Landbouwbuurt in Vreewijk, Rotterdam. Dit project bestaat uit 140 huurappartementen, 3 eengezinswoningen, 69 koopwoningen, 550 m² bedrijfsruimte en een parkeergarage.

U bent van harte uitgenodigd om het slaan van de eerste paal en de ondertekening van de intentieverklaring bij te wonen.

Programma:

13.00 uur Ontvangst

13.30 uur Welkomstwoord door Ben Pluijmers, directeur Vastgoed Com·wonen.

13.35 uur Rondwandeling door de wijk

Paul van der Laar, stadshistoricus, biedt een terugblik op het ontstaan van de woningbouw Rotterdam en vertelt over de 'Woonplattegrond', een initiatief van Rotterdam Woont.

13.50 uur Officiële Handeling Start Bouw Landbouwbuurt fase 2 door Turan Yazir, Portefeuillehouder/Dagelijks Bestuurderdeelgemeente Feijenoord.

14.00 uur Hamit Karakus, Wethouder wonen en ruimtelijke ordening, Margriet Drijver, bestuurder Com·wonen en Rob Tummers, directeur Bouwen Dura Vermeer Bouw Rotterdam over

samenwerken, ketenintegratie in de bouw en vergunningloos bouwen.

14.10 uur Officiële handeling vernieuwende samenwerkingen.

Ondertekening intentieverklaring vergunningen door Hamit Karakus, Margriet Drijver en Rob Tummers.

14.15 uur afsluitende borrel