Voedselbank geholpen door basisschool


school geeft arme kinderen cadeaus

LEUSDEN, 20101214 -- Basisschool Kinderland uit Leusden gaat cadeautjes ophalen voor de voedselbank. Door de crisis komen steeds meer gezinnen in de problemen, wat juist tijdens de kerstperiode extra tragisch is. In Amersfoort en Leusden betreft het 273 kinderen tot 18 jaar die in armoede leven. De gezinnen hebben minder dan 200 euro per maand om van te leven en dus geen tot weinig geld voor cadeautjes.

In Leusden is onlangs een nieuw kantoor van de voedselbank geopend. Basisschool Kinderland ondersteunt de nieuwe voedselbank niet met eten, maar met cadeautjes. Alle kinderen mochten nieuwe en/of mooie tweedehandse cadeautjes meenemen voor onder de Kerstboom voor de kinderen van de voedselbank. `Het is erg leuk te zien hoe dit leeft bij de kinderen. Dit omdat het ook erg dichtbij huis is en iedereen zo makkelijk in de geldproblemen kan komen,' zegt Tamara Besseling, zelf moeder van drie kinderen op Kinderland.


Woensdag 15 en donderdag 16 december worden de cadeautjes verzameld. Vrijdag gaat alle kerstversiering met de cadeautjes naar de voedselbank.

Praktische informatie
Basisschool Kinderland te Leusden www.kinderland-leusden.nl
Voedselbank: www.voedselfocusamersfoort.nl/
Bankrekening is:
Rabobank 15 61 68 286, ten name van Voedsel Focus Amersfoort.

Ingezonden persbericht