Vrije Universiteit Amsterdam

Network Institute Xmas event


* Startdatum: 15-12-2010


* Tijd: 16.00-17.30


* Locatie: Intertain Lab, W&N Gebouw S111


* Titel: Network Institute Xmas event


* Onderdeel: Centrum voor Internationale Samenwerking (CIS)


* Wetenschapsgebied: Overig


* Evenementtype: Congres / Symposium

Een informele kerstbijeenkomst van het Network Institute samen met CIS-VU. Deze staat in het teken van de Web alliance for Regreening in Africa (W4RA): het internationale project dat VU Amsterdam uitvoert in samenwerking met de World Wide Web Foundation van Tim Berners-Lee, en dat werd gelanceerd op de VU Dies Natalis 2009 door CvB-voorzitter René Smit.

Programma:
16.00: Welkom & drinks
16.03: Film documentaire van Mark Dodd: The man who stopped the desert

17.05: Borrel/nazit
Chris Reij, coördinator van de African Regreening inititatives vanuit de VU (in de documentaire zit een interview met hem), is eveneens aanwezig en beschikbaar voor vragen en discussie.

Tijdens de VU Dies Natalis 2009 ontving Tim Berners-Lee een eredoctoraat van de Faculteit Exacte Wetenschappen voor zijn verdiensten als uitvinder van het Web. Het door ons georganiseerde Dies symposium: The World Wide Web and Social Development, kende behalve Tim Berners-Lee als gast Yacouba Sawadogo, een innovatieve boer uit Burkina Faso die internationaal bekend staat als "the man who stopped the desert".

De Britse filmmaker Mark Dodd, die 20 jaar werkte met de BBC, was aanwezig op de VU Dies en voltooide recent een filmdocumentaire over leven en werk van Yacouba Sawadogo. We hebben van Mark toestemming gekregen zijn film te vertonen ter gelegenheid van deze bijeenkomst van het Network Institute.

Voor meer informatie over onze Web in Afrika projecten, zie de volgende web-links:
o W4RA project: http://www.w4ra.org
o World Wide Web Foundation:
http://www.webfoundation.org/projects/greening-africa/
o African Regreening initiative:
http://www.cis.vu.nl/en/news-events/news-archive/2010/the-man-who-stopp ed-the-desert.asp
o Film trailer van The Man Who Stopped the Desert: http://www.1080films.co.uk/latest-projects.htm (downloadable) o W4RA flyer: Network Xmas Event

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam