Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Man ingesloten na bedreiging kinderen | |

De politie heeft dinsdagmiddag 14 december nabij de Hofdwarsstraat in Apeldoorn een 40-jarige man uit Apeldoorn aangehouden, nadat hij kort daarvoor enkele kinderen op straat had bedreigd. Daarbij zou de man ook in het bezit zijn geweest van een mes.

Het incident werd rond 13.30 uur gemeld. De man liep na het incident naar zijn woning in de buurt. De kinderen, in de leeftijd van 12 en 13 jaar, zouden de man daarbij zijn gevolgd. Nadat de man zijn woning was binnen gegaan, kwam de politie ter plaatse.

De man werd vervolgens in zijn woning aangehouden. Hij heeft zich hierbij heftig verzet, waarna de politie een diensthond inzette om de man te kunnen overmeesteren.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten.
De politie onderzoekt de juiste toedracht. De ouders van de kinderen zijn geïnformeerd. Van kinderen tegen wie een strafbaar feit werd gepleegd, wordt een aangifte opgenomen en in het op te maken proces-verbaal opgenomen.

2010181316
|   |Apeldoorn - Zwarte Honda gestolen             |

Maandag op dinsdag 14 december is er op de Elzenlaan in Apeldoorn een personenauto gestolen. De auto stond onder een carport bij een woning geparkeerd.

De eigenaar ontdekte de diefstal dinsdagochtend 14 december rond 09.30 uur. Het gaat om een zwart Honda CR-V met het kenteken 51-XF-GG. De auto staat als gestolen geregistreerd. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

2010181357
-----------------------

---- --