Politie Noord- en Oost Gelderland
|   |Epe - Man aangehouden na diefstal auto          |

De politie heeft dinsdag 14 december rond 08.30 uur op de Heerderweg in Epe een 27-jarige man uit 't Loo aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto. De personenauto was eerder die ochtend gestolen vanaf de Korte Wijden in Elburg.

Rond 07.30 uur ontving de politie de melding van de diefstal. Hierop heeft men uitgekeken naar het voertuig. Een uur later zag een agent in Epe de auto rijden op de Heerderweg., waarop de bestuurder werd staande gehouden.

De 27-jarige bestuurder uit 't Loo werd hierbij aangehouden op verdenking van de autodiefstal. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij de diefstal van de personenauto bekende. De man is in verzekering gesteld en tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

In de personenauto werden bij controle nog een aantal goederen aangetroffen die vermoedelijk zijn ontvreemd. De politie onderzoekt de herkomst van deze goederen en onderzoekt de eventuele betrokkenheid van de 27-jarige man bij eerdere autoinbraken.

2010181138
|   |Ermelo/Putten - Uitvoerige verkeerscontrole        |

Dinsdag 14 december heeft de politie in samenwerking met het Verkeers-handhavings-team een uitgebreide verkeerscontrole gehouden op verschillende locaties in Ermelo en Putten. Bij de verkeerscontrole werden in totaal 112 personen bekeurd.

Drie personen werden bij de verkeerscontrole aangehouden. Een 56-jarige man uit Putten en een 54-jarige man uit Ermelo, zijn aangehouden voor rijden onder invloed. De 56-jarige man uit Putten blies een promillage van 0,9 en van de 54-jarige man uit Ermelo werd op last van de politie een bloedproef afgenomen. De uitslag van de bloedproef komt over enkele weken binnen. In totaal werden er 140 blaastesten afgenomen. Een 14-jarige jongen uit Putten werd aangehouden voor het opgeven van een valse identiteit.

Verder werd tijdens de controles onder meer bekeurd voor rijden zonder gordel (10x), rijden zonder (juiste) verlichting (6x), door rood rijden (6x) en snelheidsoverschrijding (85x).

De controles werden gehouden op de volgende locaties:
Ermelo:

Oude Nijkerkerweg, Strokel, kruising Hamburgerweg/Telgterweg, Horsterweg, Garderenseweg(Speuld), Putterweg, Oude Telgterweg, Jacob Catslaan en Telgterweg.

Putten:

Waterweg, Oude Garderenseweg, Garderenseweg, Stationsstraat, Engweg, Hoornsdam, Telgterweg en Roosendaalseweg.

2010181501
|   |Elburg - Woninginbraak                  |

Dinsdag 14 december heeft er aan de Vicariestraat in Elburg een woninginbraak plaatsgevonden. Bij de inbraak zijn onder meer een laptop en navigatiesysteem weggenomen.

De bewoners ontdekte de inbraak dinsdagavond. De inbrekers zijn vermoedelijk door het forceren van een deur de woning binnengekomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

2010181499
|   |Harderwijk - Poging tot straatroof            |

Dinsdag 14 december heeft er rond 17.00 uur op de Van Speyklaan in Harderwijk een poging tot straatroof plaatsgevonden.

Een 15-jarige jongen uit Harderwijk fietste over de Van Speyklaan toen hij werd aangesproken door een man. Op het moment dat de jongen met zijn fiets stopt wordt hij door de man geslagen en gesommeerd zijn geld af te geven. In plaats van dit te doen sloet de jongen terug waarop de man zich uit de voeten maakt.

Het gaat om een man van rond de 30 √° 40 jaar oud met een baard en onverzorgd uiterlijk. De man droeg een gele jas en een blauwe pet. De politie is op zoek naar getuigen en tips. Getuigen kunnen de politie bellen op 0900 - 8844.

2010181402

EINDE BERICHTEN

---- --