Politie Zeeland

---
2193-2010 Vrouw beroofd bij geldautomaat, Kruiningen
Een 20-jarige vrouw uit de gemeente Reimerswaal is dinsdagmiddag beroofd van haar geld.
De vrouw wilde rond 17.45 uur op de Markt in haar auto stappen toen ze werd aangeroepen door een haar onbekende man die bij de Rabobank stond. De vrouw dacht dat hij iets wilde vragen of hulp nodig had en liep naar hem toe. In plaats daarvan werd ze stevig vastgepakt en eiste de man dat ze geld ging pinnen voor hem. Het slachtoffer voelde zich hierdoor zo bedreigd dat ze hieraan gevolg gaf. Nadat de dader zijn geld had gekregen, rende hij weg richting het park bij het gemeentehuis.

Signalement dader:
Een man van ca 40 à 50 jaar, lengte 1.70 cm. Hij had een 'ingevallen' gezicht en droeg donkere kleding.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze beroving. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

2194-2010 Woninginbraken in Oost-Souburg
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in twee huizen.
De benedenverdieping van een woning aan de Buteuxstraat werd doorzocht. Uiteindelijk werd geld weggenomen. Dezelfde nacht werd ook ingebroken in een woning aan de Jacob Isaac Sandersestraat. Of hier ook goederen zijn gestolen is nog niet duidelijk.

2195-2010 Grote partij vuurwerk in beslaggenomen, Westdorpe
De politie heeft woensdagmiddag 230 kg aan sier- en knalvuurwerk in beslaggenomen. Het vuurwerk lag opgeslagen op de zolder van een woning aan de Steeland.
Het vuurwerk, dat gekocht was in België, is in beslaggenomen en zal worden vernietigd. De bewoners hebben op het politiebureau een verklaring afgelegd.
De politie kwam de partij vuurwerk op het spoor naar aanleiding van binnengekomen informatie.