Politie Twente

Weer babbeltrucs in Twente
Enschede / Hengelo
In Twente zijn dinsdagmiddag 14 december weer twee meldingen binnengekomen van babbeltrucs. De politie onderzoekt de zaken en roept Twentenaren op alert te zijn.

Enschede
Donderdagmiddag 14 december omstreeks 13.40 uur kwam een 70-jarige bewoonster van een woning aan de Vlierstraat in Enschede bij haar woning aan. Toen zij met de lift naar haar etage ging, stapten een jongen en een meisje bij haar in de lift. Daar vertelde het stel dat zij bezig waren met een opdracht voor hun studie en vroegen zij of zij de vrouw een paar vragen mochten stellen. Het stel is de woning binnengekomen en heeft uiteindelijk de pinpas van de vrouw weten te stelen. Gelijk na de diefstal verliet het duo de woning. De vrouw gaf het volgende signalement op van het duo:

Jongen:
. Indisch uiterlijk;
. Ongeveer 1,80 m. lang;
. 23-24 jaar oud;
. Zwart, golvend haar;
. Hij droeg een kort, zwart leren jasje en een donkere broek.
Meisje:
. Noord-Afrikaans uiterlijk;
. Ongeveer 1,60 m. lang
. Ongeveer 24 jaar oud;
. Donkerbruin haar;
. Ze droeg een knielange, stoffen, bruine jas.
(2010111608)

Hengelo
In Hengelo was een 84-jarige vrouw het slachtoffer van een babbeltruc. Omstreeks 16.15 uur werd er bij de vrouw aangeklopt. Er stond een man aan de deur die vroeg of hij van de telefoon van de vrouw gebruik mocht maken. De vrouw liet hem binnen. Vervolgens vertelde de man allerlei smoesjes, waarvoor hij 20 cent en een fietspomp nodig zou hebben. Uiteindelijk heeft hij de portemonnee van de vrouw uit haar handtas weten te stelen en verliet hiermee de woning. Toen de vrouw ontdekte dat haar portemonnee gestolen was, was de man al gevlucht. De vrouw gaf het volgende signalement op van de man:

. Blanke man;
. Normaal postuur, ongeveer 1,70 m. lang;
. Ongeveer tussen 20-30 jaar oud;
. Iets langer, donker haar;
. Spits gezicht;
. De man droeg een donkere trui, een donkere jas en een donkere muts met lichtkleurig bont.
(2010111658)

Ondanks dat de beide slachtoffers doortastend en alert hebben gereageerd, hebben de daders in beide gevallen wel een pinpas en een portemonnee buit weten te maken.

In beide zaken is de politie dan ook op zoek naar getuigen. Mensen die denken te weten wie de omschreven personen zijn of die mogelijk meer weten dat van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht zich tot de politie te wenden. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer van Politie Twente 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Hevig verzet bij aanhouding
Rijssen
Dinsdag 14 december omstreeks 16.45 uur controleerden agenten het voetgangersgebied op de Haarstraat op fietsers. Een 49-jarige fietsster uit Rijssen werd aangesproken op het fietsen binnen het voetgangersgebied. De agenten vertelden haar dat zij hiervoor een bekeuring kreeg en vroegen haar naar haar identiteitsbewijs. Deze gaf zij niet. Nadat de agenten haar meerdere malen vroegen haar identiteitsbewijs te tonen, werd zij aangehouden wegens het niet voldoen aan een bevel of vordering. De vrouw verzette zich hevig bij haar aanhouding. Uiteindelijk is de vrouw geboeid overgebracht naar het politiebureau. De vrouw is na verhoor heengezonden en kreeg twee bekeuringen, voor het niet op eerste vordering identificeren en voor het fietsen binnen het voetgangersgebied. De vrouw zal zich bij Justitie moeten verantwoorden.
(2010111629)

Aankondiging verkeerscontrole
Almelo
Donderdag 16 december zal een verkeerscontrole gehouden worden in het centrum van Almelo, gericht op verkeersgedrag van fietsers en bromfietsers en op het gebruik van verlichting. De verkeerscontrole zal in de middag en in de avond plaatsvinden.

Aanleiding voor de verkeerscontrole zijn de vele overtredingen die in de afgelopen tijd zijn geconstateerd, zoals het fietsen binnen het voetgangersgebied op de Grotestraat. Dit leidt tot grote ergernis bij het winkelend publiek en bij de winkeliers. Er zal vooral gelet worden op het gedrag van fietsers en bromfietsers in het centrum en op het gebruik van fietsverlichting.

Aanrijding letsel
Enschede
Dinsdag 14 december vond omstreeks middernacht een aanrijding plaats op de kruising Schukkinkweg / Zuid Esmarkerrondweg in Enschede. Een 22-jarige automobilist uit Enschede reed op de Zuid Esmarkerrondweg in de richting Gronausestraat. Voor hem van rechts kwam een 26-jarige automobilist uit Enschede rijden die op de Schukkinkweg reed. De 22-jarige Enschedeër verklaarde de 26-jarige automobilist niet gezien te hebben, waardoor een aanrijding ontstond. Hierbij raakte de 26-jarige automobilist gewond. Hij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
(2010111700)

-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

15 december 2010
Marije Versteeg: 053-4555588

---- --