Politie Hollands Midden

Leiden - Schietincident

Leiden, 15-12-2010 o Politie Hollands Midden is een onderzoek gestart na een schietincident in de Lange Scheistraat rond 15.45 uur.

Direct na het incident sprak een getuige agenten bij het politiebureau aan de Langegracht aan, vlakbij de Lange Scheistraat. Twee verdachten gingen er per auto vandoor waarop de politie de achtervolging inzette per fiets en in een gevorderde auto.

Door de drukte van het verkeer kon de agent op de fiets de auto goed volgen. De auto met de twee verdachten ging richting Lammenschansplein. Daar konden agenten die door de agent op de fiets op de hoogte waren gehouden, de auto laten stoppen en de verdachten aanhouden. Het gaat om een 26-jarige man en een 37-jarige man. In de auto werd een vuurwapen aangetroffen.

Inmiddels is duidelijk dat een van de verdachten kort voor het schietincident ruzie had met een 38-jarige man uit Katwijk op de Beestenmarkt. Toen de verdachte wegliep, ging de man uit Katwijk hem achterna. Op de Lange Scheistraat voegde de tweede verdachte zich bij de eerste en werd er geschoten. De Katwijker raakte niet gewond. Het is nog niet duidelijk wat de relatie tussen de betrokken mannen is of waar de ruzie om draaide.