Politie Zuid-Holland-Zuid

Man gewond bij gewapende overval op juwelier

Dordrecht, 15-12-2010 o Bij een gewapende overval op een juwelier aan de Voorstraat is op 15 december een 53-jarig personeelslid uit Zwijndrecht gewond geraakt. Rond 17.10 uur drongen drie mannen de Juwelier Smaragd binnen en wat er toen precies plaatsvond, is nog niet duidelijk. Mogelijk werden er één of meer schoten gelost.

Vast staat dat het personeelslid ernstig gewond raakte en met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd. Het is nog niet duidelijk of het slachtoffer gewond raakte als gevolg van het gebruik van een vuurwapen door de daders, of dat de man met bijvoorbeeld een steekwapen zou zijn geraakt. De daders gingen er na de overval in onbekende richting vandoor, vermoedelijk met buit. Mogelijk maakten zij daarbij gebruik van een scooter.
De politie ging na de melding direct ter plaatse en nam op de uitvalswegen positie in. De daders werden echter niet aangetroffen. Inwoners van Dordrecht werden via een sms-alert geïnformeerd en opgeroepen om zich bij de politie te melden als zij informatie over de overval en/of de daders zouden hebben. Ook werd na de overval direct een buurtonderzoek gestart en werd de winkel doorzocht op mogelijke sporen.

Politie zoekt getuigen
De politie zoekt getuigen van de overval. Wie heeft gezien wat er rond 17.10 uur gebeurde of andere informatie heeft die helpt in het onderzoek wordt gevraagd zich te melden. Men kan bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de Recherche in Dordrecht. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000 (gratis).