Dura Vermeer

Deventer - 15 december 2010

Fietsbrug N348 Deventer officieel opengesteld

Onder het motto ''Vol energie de fietsbrug over'' en het uitdelen van Sultana''s en Liga's aan de eerste gebruikers is de fietsbrug ter hoogte van de kruising van de N348 met de Leonard Springerlaan en de Nico Bolkesteinlaan in Deventer officieel opengesteld. Dura Vermeer Beton- en Waterbouw Oost realiseerde de fietsbrug.

Gemeente Deventer gunde een jaar geleden de opdracht aan Dura Vermeer Beton- en Waterbouw op basis van het voorstel dat het bedrijf indiende. Dit betrof onder meer het eigen architectonisch ontwerp door architectenbureau ONL en het onderhoudsarme karakter door een uitvoering in beton.

Gemeente Deventer heeft voor een contractvorm gekozen waarbij Dura Vermeer Beton- en Waterbouw zowel voor het architectonische ontwerp, constructieve ontwerp als de realisatie verantwoordelijk is.

Na de officiële gunning op 1 december 2009 heeft Dura Vermeer Beton- en Waterbouw in recordtempo de bouwvergunning verzorgd en de brug gerealiseerd. Dura Vermeer Infrastructuur, vestiging Enter, voerde de grond- en wegenwerkzaamheden uit. De brug is nog niet helemaal af. In het voorjaar zal een witte coating op de brug worden aangebracht.