Ingezonden persbericht

Noors softwarebedrijf voor accountancy en administratie Visma neemt DBS over

Overname past in expansiestrategie

Amersfoort/Oslo, 15 december 2010 ­ Visma, leverancier van software voor accountancy en administratie, neemt DBS Business Solutions over. Door de acquisitie van de Nederlandse ontwikkelaar van software voor onder andere salarisverwerking, Human Resource Management en financieel beheer breidt Visma zijn marktaandeel in Nederland verder uit. Het portfolio van DBS vormt een aanvulling op het bestaande aanbod van Visma.

Visma startte vier jaar geleden met zijn activiteiten in Nederland na de overname van AccountView. De acquisitie van DBS is de tweede overname van Visma in ons land. DBS heeft met zeventig medewerkers en een omzet van bijna negen miljoen euro een stevige positie op de Nederlandse markt. Visma heeft er veel vertrouwen in dat het marktaandeel verder zal groeien. Het bedrijf ziet DBS als een van de toekomstige expertisecentra voor software voor Human Resource Management, salarisverwerking en financiële administratie.

DBS is de eerste grote overname door Visma sinds Kohlberg Kravis & Roberts (KKR) eigenaar van Visma is geworden. KKR is voornemens om Visma snel nog verder uit te breiden. "We bekijken actief de mogelijkheden om andere Nederlandse softwarebedrijven over te nemen, die in de Visma-strategie passen", zegt Bjørn Ingier, Divisional Director Visma Software.

DBS heeft diepgaande expertise in de implementatie van Microsoft Project Server, Microsoft Dynamics CRM en Microsoft SharePoint. De divisie die hiervoor verantwoordelijk is, valt niet onder de overname, maar gaat onder de naam QS solutions verder als een nieuw bedrijf. De twee bedrijven delen wel hetzelfde kantoor in Amersfoort. Paul Dols, tot voor kort directeur van DBS, is aangesteld als directeur van QS solutions. Dols: "Visma is de perfecte eigenaar voor DBS en heeft indrukwekkende plannen. De nieuwe oplossing Visma PayRoll International is een krachtige en gebruiksvriendelijke oplossing voor salarisverwerking. Dit wordt als een SaaS-oplossing op de markt gebracht. Ik verwacht dat deze oplossing een bijdrage zal leveren aan het versterken van de DBS-positie op de Nederlandse markt."

"DBS doet mij op veel manieren denken aan Visma: DBS heeft veel tevreden klanten in de zorg en bij middelgrote organisaties, is winstgevend en heeft een stevige basis door een stabiele omzetstroom. Het is een spannende uitdaging om vorm te geven aan Visma's expansieplannen in Nederland", aldus Ingier.

###

Over Visma

Visma is een vooraanstaande leverancier van producten en diensten die de efficiëntie verhogen binnen software, outsourcing, inkoop, verzamelen en retail-IT. Visma vereenvoudigt en digitaliseert kernprocessen binnen de private en publieke sector en heeft 220.000 klanten in Noord-Europa. De groep heeft 4.100 medewerkers en de netto-omzet bedroeg in 2009 427 miljoen euro. Voor meer informatie: www.visma.com.

Over DBS

DBS BV, gevestigd in Amersfoort, levert sinds 1994 personeels- en salarissystemen aan grote en middelgrote bedrijven en organisaties in Nederland. Inmiddels is het aantal bedrijven en organisaties dat gebruikmaakt van de software van DBS, gegroeid naar meer dan 1.200. DBS levert ook Microsoft Dynamics CRM, Microsoft Project Server (EPM) en Microsoft SharePoint. Klanten zijn onder andere Carint Reggeland Groep, Haagse Wijk en WoonZorg, KLM Catering, Pantein Zorggroep, SKIL, Thuiszorg Rotterdam en Woongroep Holland.