Talkshow Prins Claus Fonds en AFK in DeLaMar theater op 16 december

15/11/2010 14:20

Prins Claus Fonds

Het Prins Claus Fonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst presenteren een talkshow op donderdag 16 december in het DeLaMar theater in Amsterdam

Talkshow Grenzen van de Realiteit richt zich op Iran, Afghanistan en Nederland

De talkshow Grenzen van de Realiteit gaat in op actuele en controversiële kwesties onder leiding van host Rageh Omaar (journalist voor o.a. Al Jazeera en de BBC). Het programma richt zich op verschillende en veranderende realiteiten in Afghanistan en Iran, landen die vaak in het nieuws zijn vanwege oorlog en onderdrukking en zal tevens stil staan bij realiteiten in Nederland. De talkshow is vrij toegankelijk en vindt plaats in het gloednieuwe DeLaMar op 16 december voorafgaand aan de presentatie van de 2010 Prins Claus Prijzen die op vrijdag 17 december zal plaatsvinden in het Koninklijk Paleis.

Rageh Omaar zal spreken met o.a.:


- Maziar Bahari, journalist/filmmaker uit Iran, schrijft voor Newsweek en is co- auteur van de Prince Claus Library publicatie Transit Tehran: Young Iran and Its Inspirations.


- Thomas Erdbrink, Nederlandse correspondent voor NRC Handelsblad in Iran.


- Nader Nadery, lid van de Afghaanse Onafhankelijke Mensenrechtencommissie, voorzitter van de Free and Fair Elections Agency (FEFA), woonachtig in Kaboel, Afghanistan.


- Jolyon Leslie, voormalig CEO Aga Khan Trust, Afghanistan, architect, co -auteur van Afghanistan: the Mirage of Peace.

De Grenzen van de Realiteit talkshow is een onderdeel van het Internationaal Kunstprogramma van het Prins Claus Fonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Interessante personen uit de gehele wereld komen naar Amsterdam om actuele onderwerpen te belichten door middel van mode, beeldende kunst, fotografie, film, muziek en dans. Eerder organiseerden beide fondsen de fototentoonstelling Gentlemen of Bacongo in de galerie van het Prins Claus Fonds en een Fashion Battle tijdens de Amsterdam International Fashion Week en bracht het kunstprogramma Cambodjaanse dans en een Rwandese vrouwendrumgroep naar Amsterdam.

2010 Prins Claus Prijzen

De Grote Prins Claus Prijs van EUR 100,000,- gaat dit jaar naar de Algerijnse uitgever Barzakh Editions. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 17 december 2010 in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Sinds 1997 zijn er meer dan 150 Prins Claus Prijzen uitgereikt aan kunstenaars, denkers en culturele organisaties in Afrika, Azië, Latijns Amerika en het Caraïbisch Gebied.

Barzakh Editions (Algerije)

Barzakh Editions is een onafhankelijke uitgeverij in Algiers die een platform heeft gecreëerd voor een nieuwe generatie van Algerijnse schrijvers en daarmee de deuren heeft opengezet voor een stroom van ideeën tussen Algerije en de wereld. Barzakh Editions is opgericht in 2000 door Sofiane Hadjadj en Selma Hellal in de nasleep van een gewelddadige zwarte periode in de Algerijnse geschiedenis. De Grote Prins Claus Prijs eert Barzakh Editions o.a. voor het geven van een stem aan Algerijnen en voor het bouwen van een brug tussen verschillende talen en culturen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.internationalekunstinamsterdam.nl