Gemeente Meppel


Werkconferentie jeugd en middelgebruik

23-11-2010 -
De Gemeente Meppel organiseert een werkconferentie rond het thema jeugd en middelengebruik. Professionals, ouders, jongeren en iedereen die hier graag over mee praat is van harte uitgenodigd mee te doen. Werkconferentie jeugd en middelengebruik
Donderdag 16 december 14.00 - 17.00 uur
Schouwburg Ogterop, Zuideinde 70 Meppel

Met inbreng van theater hopen we deze middag op een serieuze én luchtige manier het middelengebruik onder de Meppelse jeugd te bespreken. Ik hoop dat u/jij mee komt werken!

Als u bij de werkconferentie aanwezig wilt zijn, kunt u kunt zich voor 10 december aanmelden bij j.veneman@meppel.nl

Integraal alcoholbeleid
Bij jongeren in Nederland is alcohol drinken op jonge leeftijd heel gewoon. Bovendien drinken ze veel en vaak. Het grootste deel van de jongeren heeft al de eerste ervaring met alcohol voordat ze op het voorgezet onderwijs zitten. Het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren in Meppel sluit aan bij andere Drentse gemeenten. Meer dan de helft van jongeren onder de 16 heeft ooit alcohol gedronken. En net zoals in het landelijke beeld drinken Meppelse jongeren ook vaker en veel in één keer.

De ambitie van de Gemeente Meppel is de jeugd met mate te laten drinken; verstandig en niet te jong. Tevens is de ambitie om te streven naar verantwoord drugsgebruik. De Gemeente Meppel wil graag met u samenwerken om deze doelen te bereiken.

In de werkconferentie willen we graag:

* inzicht krijgen hoe het middelengebruik bij jongeren werkt vanuit de verschillende perspectieven en hierin de verantwoordelijkheden zichtbaar maken

* draagvlak creëren voor een gezamenlijke aanpak en verbinding zoeken
* concrete acties formuleren

* input krijgen voor het uitvoeringsprogramma van de gemeente Meppel.