Gemeente Haaren


Uitreiking groene handdruk

De gemeente mag vanuit de Duurzame Driehoek acht "Groene Handdrukken" uitreiken aan personen of organisaties, die initiatieven hebben ontwikkeld ter bevordering van de biodiversiteit in de gemeente Haaren.

In samenwerking met de stichting LNMH is de gemeente hiermee aan de slag gegaan. Iedereen kon tot en met 23 oktober 2010 een project aanmelden. Uiteindelijk ontvingen wij elf aanmeldingen voor een "Groene Handdruk". Deze ingekomen aanmeldingen zijn beoordeeld op basis van de volgende criteria:

* De mate van samenwerking;

* Bijdrage voor de openbare ruimte van de gemeente Haaren. Iedere inwoner van de gemeente Haaren heeft er iets aan;
* Het initiatief draagt bij aan de biodiversiteit;
* Aanmoediging en stimuleren van de omgeving.

Alle aanmeldingen die wij ontvingen dragen bij aan biodiversiteit of stimuleren de bewustwording over biodiversiteit. Wij concluderen dus dat het allemaal waardevolle aanmeldingen zijn. Mensen en initiatieven die zich echt inzetten voor de biodiversiteit. Er zijn echter slechts acht handdrukken uit te reiken. Er moest daarom toch een selectie gemaakt worden. De geselecteerde aanmeldingen zijn gekozen omdat deze net iets meer samenwerking in zich hebben en/of duidelijker een bijdrage leveren voor de openbare ruimte van de gemeente.

Uitreiking

De uitreiking van de "Groene Handdrukken" vindt plaats op 16 december 2010 van 19.00-19.30 uur in het gemeentehuis van Haaren. Iedereen is van harte welkom om bij de uitreiking aanwezig te zijn.