Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Voorlichtingsavond Inbraakpreventie Dalenbuurt

Op donderdag 16 december organiseert deelgemeente Feijenoord een voorlichtingsavond over inbraakpreventie in de Dalenbuurt, Vreewijk. De politie, woningcorporatie Com·wonen en een slotenexpert geven deze avond bewoners tips en informatie over hoe zij zelf hun huis beter kunnen beveiligen. Tegelijkertijd worden zij gewezen op de mogelijkheid een gratis scan te laten maken van hun huis, om te zien waar de veiligheid te verbeteren en verhogen is.

Subsidie op Keurmerk Veilig sloten
Alle bewoners van de Dalenbuurt kunnen gratis een veiligheidsscan laten maken door slotenexpert Van Duuren. Dit bedrijf bekijkt per woning waar de veiligheid vergroot kan worden. Nadat de bewoner de scan heeft ontvangen en overgaat tot uitvoering van het advies, dan kan hij in aanmerking komen voor subsidie op de sloten. De eerste honderd aanmeldingen krijgen dan een korting van ruim 25% op de met het keurmerk Veilig goedgekeurde sloten. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Van Duuren Slotenexpert en wordt er uitsluitend gewerkt met sloten die de politie het keurmerk Veilig heeft gegeven. Deelgemeente Feijenoord, Com·wonen en Van Duuren Slotenexpert hebben deze subsidie samen gerealiseerd.

Aanmelden gratis scan
Tot en met donderdag 30 december 2010 kunnen bewoners uit de Dalenbuurt zich aanmelden voor deze gratis scan door het sturen van een e-mail naar a.chahchouhi@feijenoord.rotterdam.nl of te bellen met 010 291 6353.
In de week van maandag 2 tm vrijdag 6 januari 2011 worden de resultaten van de scans bekend gemaakt. Bewoners die naar aanleiding van deze scan veiligheidsmaatregelen laten uitvoeren door Van Duuren Slotenexpert, kunnen hun verzoek voor subsidie tot en met vrijdag 14 januari indienen bij Achraf Chahchouhi van de deelgemeente Feijenoord, zie hier boven.

Voorlichtingsavond Inbraakpreventie
Locatie De Beukenhorst, Beukendaal 99
Datum Donderdag 16 december 2010
Tijd 19:00 - 21.00 uur (inloop vanaf 18:30 uur)

Naast de bewoners uit de Dalenbuurt is iedereen van harte uitgenodigd bij deze avond aanwezig te zijn.