Breevast krijgt groen licht voor groot verhuurcontract in België

16/12/2010 09:36

Breevast

Belgische Federale Politie huurt 65.000 vierkante meter kantoor:

Breevast krijgt groen licht voor groot verhuurcontract in België

Amsterdam/Brussel, 16 december 2010 - Vastgoedontwikkelaar en -belegger Breevast heeft groen licht gekregen om een van de grootste verhuurcontracten in België sinds jaren af te sluiten.

De Ministerraad van de Belgische federale regering heeft op 15 december haar goedkeuring gegeven aan het huren van 65.000 vierkante meter door de Regie der Gebouwen ten behoeve van de Federale Politie. De Belgische Federale Politie gaat haar diensten samenvoegen in een groot complex op de site van het RAC in Brussel, het vroegere Rijksadminstratief Centrum. Het RAC, gelegen naast de Financietoren, is een project van Breevast (60%) en Immobel (40%) en zal ingrijpend en duurzaam worden herontwikkeld ten behoeve van de Federale Politie. Breevast is eveneens eigenaar van de Financietoren; dit pand van circa 200.000 vierkante meter is in de afgelopen jaren herontwikkeld ten behoeve van de huisvesting van een aantal diensten van de Belgische overheid op basis van een langlopende huurovereenkomst tot 2034.

De eerste fase van het project RAC betreft de volledige herontwikkeling van 65.000 vierkante meter, die op basis van een langlopende huurovereenkomst van 18 jaar zal worden gehuurd ten behoeve van de Federale Politie. Breevast en Immobel hebben reeds een bouwvergunning voor die eerste fase. Ze voeren thans de laatste sloopwerkzaamheden uit. Normaal gesproken kan er in het eerste kwartaal van 2011 worden aangevangen met de bouw. Deze eerste fase van het RAC wordt naar verwachting medio 2013 opgeleverd. De eerste fase ontwikkeling van 65.000 vierkante meter maakt deel uit van de totale herontwikkeling van de RAC-BELAIR site van circa 150.000 vierkante meter. De herontwikkeling zal duurzaam geschieden met inachtneming van de BREEAM standaarden voor duurzaamheid.