Nationale-Nederlanden

NN opent telefoonlijn voor schadepreventie tijdens feestdagen

Den Haag, 16 december 2010

Kerstbomen die vluchtroutes belemmeren, inbraak- en brandmelders die afgedekt worden, pallets met goederen die buiten blijven staan, toegankelijke afvalcontainers en bedrijfsauto's die niet op een afgesloten terrein staan. Het zijn een paar observaties, die risicodeskundigen van Nationale-Nederlanden tegenkomen in aanloop naar de feestdagen.

NN roept bedrijven en organisaties op attent te zijn op de risico's van brand en vernielingen die de feestdagen soms met zich mee brengen. Hiervoor heeft NN de preventietelefoon 070-5030640 geopend waar verzekeringsadviseurs, bedrijven en instellingen terecht kunnen met al hun vragen op het gebied van preventie. Daarnaast kunnen vragen ook per e-mail worden gesteld via preventieadvies@nn.nl.

Elk jaar ontstaan er in Nederland ruim 16.000 branden door brandstichting in afvalcontainers en het in brand raken van buitenopslag. Vooral rond de jaarwisseling ontstaat door vuurwerk en baldadigheid brand waarbij pallets of andere buitenopslag vaak een doelwit zijn. Naast preventieve maatregelen kan het doorspreken van de risico's met particuliere beveiligers brandstichting en vandalismeschades voorkomen. Volgens Henk-Jan van Baak, risicodeskundige bij Nationale-Nederlanden "kan met een beetje aandacht groot leed voorkomen worden.
Kerstbomen en versieringen worden vaak voor sensoren van alarminstallaties gehangen. Hierdoor zijn inbrekers niet te signaleren. Bovendien kunnen bewegende takken gemakkelijk valse alarmmeldingen veroorzaken".

Over Nationale-Nederlanden
Nationale-Nederlanden is met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten één van de grootste en meest toonaangevende verzekeraars van Nederland. Met deskundige medewerkers, goede producten en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit is Nationale-Nederlanden al 165 jaar actief in verzekeren. Wat er ook gebeurt, Nationale-Nederlanden zet zich dagelijks in om de beste oplossingen te bieden voor haar klanten.