Consumentenbond

6 december 2010

Meld je aan voor het Zorgpanel!

De Consumentenbond roept consumenten op om deel te nemen aan het Zorgpanel. Samen met het Zorgpanel verzamelt de bond in 2011 ervaringen van consumenten met zorgverzekeringen en ontvangen zorg. Met de uitkomsten wil de bond de kwaliteit van de zorg (laten) verbeteren. Aanmelden kan via www.consumentenbond.nl/aanmeldenzorgpanel.

wathetis De Consumentenbond wil problemen die consumenten in de praktijk met hun zorgverzekeraar ervaren, boven tafel krijgen en aankaarten bij de verzekeraars. De ervaringen kunnen bijvoorbeeld gaan over vergoedingen, kwaliteit van zorg en de behulpzaamheid van de klantenservice. Zo blijken consumenten vaak voor een verrassing te staan wanneer gewenste zorg niet (geheel) vergoed wordt.

Leden en niet-leden kunnen zich tot 1 januari aanmelden voor het panel. De resultaten worden in de diverse gidsen en op de website gepubliceerd. Ook gebruikt de Consumentenbond de inbreng voor acties.

Zorgvergelijker

Consumenten die niet tevreden zijn over hun huidige zorgverzekeraar kunnen op de Zorgvergelijker van de Consumentenbond overstappen naar een andere verzekeraar. De vergelijker biedt een compleet overzicht van polissen en helpt consumenten bij het maken van een persoonlijke keuze.