D66

donderdag 16 december 2010

Kwaliteit door diversiteit

D66-Kamerlid Wassila Hachchi vindt dat een divers samengesteld personeelsbestand zorgt voor een succesvolle overheid. Daarom pleit ze voor om een evenwichtig behoud van jonge ambtenaren bij de verwachte onslaggolf bij de ministeries. "Ik ben blij dat de Tweede Kamer mijn idee heeft omarmd. Helaas komen jonge ambtenaren als eerste in aanmerking voor ontslag omdat ze een tijdelijk contract of een beperkt aantal dienstjaren hebben. Maar de overheid heeft juist getalenteerde jongeren nodig," aldus Hachchi.

Verschillende talenten

Het Rijk krijgt de komende tien jaar te maken met een forse uitstroom van gepensioneerde ambtenaren. Dit brengt een tekort aan gekwalificeerd personeel met zich mee. Hachchi: "Selectie op basis van kwaliteit vraagt om een objectieve herkenning en erkenning van talenten. Het probleem is dat er vaak ook onbewuste factoren, zoals een persoonlijk click met de kandidaat, een rol spelen. Soort zoekt soort en dat gaat ten kosten van de kwaliteit en diversiteit van het personeelbestand."

Gelijke kansen

D66 wil dat het kabinet eerlijke kansen biedt aan kandidaten die anders zijn. Diversiteit is noodzakelijk voor het goed functioneren van de overheid. De sociaal-liberalen willen van de minister van Binnenlandse Zaken weten wat het beleid van dit kabinet betekent voor bepaalde groepen zoals jongeren, vrouwen en allochtonen.