Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Stedenbouwkundige randvoorwaarden

IJsselmondse Randwegzone

De IJsselmondse Randwegzone tussen de Stolwijkstraat en Bergambacht-straat is in het Masterplan bedrijventerrein Hordijk aangegeven als uitbreidingslocatie voor het bedrijventerrein. Deze locatie biedt het bedrijventerrein de kans zich langs de IJsselmondse Randweg te profileren. Dit schept wel verplichtingen aan de ontwikkeling van deze strook. Een hoogwaardige uitstraling is noodzakelijk om het gewenste visitekaartje voor het bedrijventerrein te worden.

De toekomstige bedrijven in deze zone worden ontsloten met een nieuwe bedrijfsstraat achter de bedrijven aan de Stolwijkstraat. Parkeren voor de nieuwe bedrijven moet in zijn geheel op eigen terrein worden gerealiseerd.

Het programma laat deels een fysieke- en functionele koppeling aan de Zorgboulevard toe, zoals bijvoorbeeld instrumentenmakers.

Conform Masterplan bedrijventerrein Hordijk worden er accenten gerealiseerd op de koppen van de strook. De bebouwing op deze koppen presenteert zich naar twee zijden. De gebouwen vormen de boekensteunen waartussen de andere bebouwing zich bevindt.

Langs de IJsselmondse Randweg komt geen wandvorming, maar losse bebouwing met een groene invulling aan de zijde van IJsselmondse Randweg. Aan deze kant mag geen parkeren op maaiveld komen. Het parkeren moet onder en tussen de gebouwen plaatsvinden. Tussen de gebouwen worden ruimtes vrijgehouden om open doorzichten te creëren.

De toekomstige bebouwing en inrichting geeft het bedrijventerrein Hordijk een kwalitatief hoogwaardige uitstraling aan de IJsselmondse Randweg.

De stedenbouwkundige randvoorwaarden zijn door het dagelijks bestuur van de deelgemeente IJsselmonde vastgesteld.