Politie Groningen

Donderdag 16 december 2010

Provincie Groningen, 16-12-2010

Twee gewonden bij verkeersongeval

BELLINGWOLDE - Bij een verkeersongeval op de Blijhamsterweg in Bellingwolde zijn woensdagmorgen twee personen gewond geraakt. Een 35-jarige bestuurster van een vrachtwagen uit Bellingwolde reed vanaf een bedrijventerrein rechtsaf de Blijhamsterweg op. Zij nam daarbij de bocht wat te ruim en kwam op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer terecht. Hierbij kwam zij frontaal in aanrijding met een 88-jarige automobilist uit Bellingwolde. Door de klap raakte zowel de 88-jarige bestuurder als zijn 56-jarige bijrijdster gewond. De brandweer werd gewaarschuwd om het dak van de auto te verwijderen, waarna de bijrijdster uit haar benarde positie kon worden bevrijd. Beide slachtoffers werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag een 24-jarige man uit Groningen in een woning in wijk Vinkhuizen aangehouden voor huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn 20-jarige vriendin heeft mishandeld. Er was een ruzie tussen beiden geweest. De verdachte werd ingerekend en ingesloten in een cel. De vrouw heeft al aangifte gedaan. De verdachte wordt gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Man zwaait met zwaard

GRONINGEN Woensdagmorgen kreeg de politie telefonische meldingen binnen van geschrokken Stadjers. Zij maakten melding van een van een man die in de Trompstraat in Groningen met een zwaard stond te zwaaien. Toen politieagenten gingen kijken troffen zij een 27-jarige Stadjer aan met een houten oefenzwaard. Hij verklaarde met de sport kendo, een samoeraitraditie uit Japan, te zijn begonnen. Hij moest naar eigen zeggen flink oefenen van zijn leraar omdat hij de techniek nog niet helemaal onder de knie zou hebben. Omdat daar niet genoeg ruimte voor was in zijn woning besloot hij maar buiten te gaan oefenen. Agenten hebben de kendoka dringend geadviseerd toch maar op een andere plek te gaan oefenen.

Twee gewonden bij verkeersongeval

WARFFUM - Bij een verkeersongeval op de Westervalge in Warffum zijn woensdagmorgen twee tieners gewond geraakt. Een 17-jarige bestuurster van de scooter uit Uithuizen, moest uitwijken voor een13-jarige fietser uit Zandeweer. Hij sloeg op dezelfde weg plotseling linksaf richting de sportvelden. De bestuurster kon een aanrijding met de 13-jarige niet meer voorkomen. Zij en de fietser raakten door de aanrijding gewond.Beiden werden door ambulancepersoneel aan hun verwondingen geholpen. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De fiets en de scooter raakten beschadigd.

Politie onderzoekt beroving

GRONINGEN - De politie doet onderzoek naar een straatroof in de Theodorus Niemeyerstraat in Groningen. Woensdagmiddag, omstreeks 16:00 uur, liep een 18-jarige jongeman uit Den Andel op het fietspad tussen het Centraal Station en de Paterswoldseweg. Plotseling werd hij door drie manen aangesproken en bedreigd met een steekvoorwerp. De mannen eisten direct geld. Nadat het slachtoffer zijn geld had afgegeven gingen de straatrovers en rennend vandoor in de richting van de Paterswoldseweg. Het slachtoffer lichtte de politie pas bij thuiskomst in. Hij raakte bij de beroving niet gewond. Het gaat om drie mannen van ongeveer 20-25 jaar oud. Dader 1 had een getinte huidskleur en droeg donkere kleding. Dader 2, een blanke man, had een kaal hoofd en droeg twee oorbellen. Hij had een tatoeage op zijn linkerhand. Dader 3, eveneens een blanke man, droeg opvallend lang donkerblond haar tot op de schouders. Ook hij had een tatoeage op zijn linkerhand. De politie adviseert slachtoffers en getuigen om na een beroving direct
1-1-2 te bellen. Zo kan pakkans van straatrovers op heterdaad worden vergroot. Het Roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in. Getuigen van de beroving kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Alcomobilist maakt brokken

MUNTENDAM De politie heeft woensdagavond een 19-jarige automobilist uit Hoogezand aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de bestuurder in de Ds. J. Hekhuisstraat in Muntendam met zijn auto tegen een geparkeerde auto was aangereden. De bestuurder was hierna weggereden. De politie kon kort daarop de jonge bestuurder, op basis van kentekengegevens, in de omgeving aanhouden. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,2. Het rijbewijs van de beginnende bestuurder is ingenomen. Bij de aanrijding raakten de betrokken voertuigen beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Dwarse man aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht in de Peperstraat in Groningen een 23-jarige man uit Groningen aangehouden. Politieagenten troffen de man buiten op straat in een opgewonden toestand aan. De Stadjer werd naar mate het gesprek dat volgde steeds vervelender. Hij had volgens eigen zeggen klappen gehad van personen, die zich in een nabijgelegen horecagelegenheid zouden bevinden. De man wilde het pand binnengaan om verhaal te halen. Toen hij geen identificatiebewijs kon overleggen, werd de 23-jarige aangehouden door de agenten. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Met gepast geweld werd de man in de boeien geslagen en naar het politiebureau gebracht. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De Stadjer kreeg een bekeuring uitgereikt.

Restanten hennepkwekerij aangetroffen

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag in een pand aan de Atoomweg in Groningen de restanten van een hennepkwekerij aangetroffen en opgerold. De politie deed de inval in het pand op grond van anonieme informatie. De agenten troffen in twee ruimtes op de begane grond koolstoffilters, afzuigers, bloembakken, potgrond, hennepafval en droognetten aan. In de kelder vonden de dienders dezelfde toebehoren voor een hennepkwekerij. Het energiebedrijf stelde vast dat met de elektriciteitsmeter was geknoeid, maar dat er geen stroom illegaal werd afgetapt. Alle spullen werden afgevoerd en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van het pand.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 15 december op diverse plaatsen op snelheid.

Wirdum, Provincialeweg N360:aantal geregistreerde voertuigen: 2586, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ten Post, Provincialeweg N360:aantal geregistreerde voertuigen: 1167, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Provincialeweg N361:aantal geregistreerde voertuigen: 1090, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.