Politie Utrecht

Persbericht Eemland noord, 09.30 uur

Utrecht, 16-12-2010

Grote partijen vuurwerk aangetroffen

BAARN/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/AMERSFOORT De Politie Milieudienst van de regio Utrecht is, samen met de politie van de districten Eemland noord/zuid, op maandag 13 december binnengetreden bij woningen op het Melkpad in Baarn, de Gerbrandysingel in Bunschoten en de Ruigenhof in Amersfoort

Op basis van binnengekomen informatie en een ingesteld onderzoek besloten de politieambtenaren bij de drie woningen naar binnen te gaan en een onderzoek in te stellen.

In de panden werden daarbij grote hoeveelheden (illegaal) vuurwerk aangetroffen.

Op het Melkpad ging het om een hoeveelheid van 356 kilogram waaronderconsumenten en illegaal vuurwerk.De bewoner, een 53-jarige Baarnaar, werd aangehouden en verhoord. De politie heeft het vuurwerk in beslag genomen.

Aangetroffen partij vuurwerk in Eemland Nitraatbommen

Op de Gerbrandysingel ging het om een hoeveelheid van bijna 88 kilogram zwaar illegaal vuurwerk waaronder mortieren, lawinepijlen en nitraatbommen. De beide bewoners werden aangehouden en verhoord. Het vuurwerk werd in beslag genomen.

Op de Ruigenhof tenslotte troffen de agenten 404 kilogram vuurwerk aan, waaronder enkele dozen met Chinese rollen. Ook dit vuurwerk nam de politie in beslag en werd de bewoner verhoord.

Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt