Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.40 uur

Utrecht, 16-12-2010

Inbrekerswerktuigen

AMERSFOORT- Op woensdagavond werden twee mannen aangehouden die vermoedelijk wilde gaan inbreken in woningen.

Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie de melding van een verontruste buurtbewoner van de Leonardo da Vincistraat dat twee vreemde mannen in de buurt liepen en in woningen keken. Agenten gingen ter plaatse en troffen inderdaad twee mannen aan die een vaag verhaal hadden. Naast de mannen zagen agenten een tas liggen met nijptangen, een vergrootglas en verschillende opzetstukjes. Deze inbrekerswerktuigen werden ingenomen en de twee mannen, leeftijd onbekend, uit Hongarije werden ingesloten voor verhoor.

Hennep aangetroffen

LEUSDEN- Op woensdagmiddag werd een hennepkwekerij aangetroffen in een woning in Leusden.

Omstreeks 14.30 uur ging de politie na binnengekomen informatie poolshoogte nemen bij een woning aan de Visotter. In de woning werd niet bewoond en in de slaap en zolderkamer troffen agenten een complete hennepkwekerij aan van ongeveer 400 planten. Er werd illegaal stroom afgetapt.

Grote partijen vuurwerk aangetroffen

BAARN/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/AMERSFOORT De Politie Milieudienst van de regio Utrecht is, samen met de politie van de districten Eemland noord/zuid, op maandag 13 december binnengetreden bij woningen op het Melkpad in Baarn, de Gerbrandysingel in Bunschoten en de Ruigenhof in Amersfoort

Op basis van binnengekomen informatie en een ingesteld onderzoek besloten de politieambtenaren bij de drie woningen naar binnen te gaan en een onderzoek in te stellen.

In de panden werden daarbij grote hoeveelheden (illegaal) vuurwerk aangetroffen.

Op het Melkpad ging het om een hoeveelheid van 356 kilogram waaronder consumenten en illegaal vuurwerk. De bewoner, een 53-jarige Baarnaar, werd aangehouden en verhoord. De politie heeft het vuurwerk in beslag genomen.

Op de Gerbrandysingel ging het om een hoeveelheid van bijna 88 kilogram zwaar illegaal vuurwerk waaronder mortieren, lawinepijlen en nitraatbommen. De beide bewoners werden aangehouden en verhoord. Het vuurwerk werd in beslag genomen.

Op de Ruigenhof tenslotte troffen de agenten 404 kilogram vuurwerk aan, waaronder enkele dozen met Chinese rollen. Ook dit vuurwerk nam de politie in beslag en werd de bewoner verhoord.

Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt