Gemeente Lelystad

College bereid tot cofinanciering Mooi Flevoland

Woensdag 15 december 2010

Het college van Lelystad is bereid om voor een bedrag van EUR 7.500,- mee te betalen aan bevordering van natuurbeleving in Flevoland middels het project Mooi Flevoland.

Klimaatommetjes en website

`Mooi Flevoland' wil mogelijkheden aanbieden voor natuurbeleving in Flevoland en dit via een campagne promoten, onder andere in samenwerking met Toerisme Flevoland en op lokaal Lelystads niveau met City Marketing Lelystad. Via het ontwikkelen van `klimaatommetjes' en een portal-website wordt informatie over natuur en natuurbeleving gebundeld en gecommuniceerd. De klimaatommetjes en de nieuwe website moeten interessant zijn zowel voor de eigen inwoner als voor bezoekers aan Flevoland.

Promotie van natuur

Het doel van het project is om meer mensen dan nu te laten weten hoe mooi de natuur van Flevoland, en Lelystad in het bijzonder, is. Initiatiefnemer voor het project Mooi Flevoland is Natuur en Milieu Flevoland. Het project komt in aanmerking voor een subsidie uit de zogenoemde LEADER-middelen: Europees geld voor plattelandsontwikkeling dat de provincie Flevoland beschikbaar heeft.

Voorwaarde

Voorwaarde voor de gemeente Lelystad om het bedrag ter beschikking te stellen is dat zowel de provincie als nog minimaal twee Flevolandse gemeenten meebetalen.
Ja