Mitros


Sterrenberg: buitengewoon buiten wonen
16 december 2010
(Persberichten)

Mitros heeft onlangs het startsein gegeven voor de verkoop van 10 eengezinswoningen en 12 appartementen op Sterrenberg in Huis ter Heide (Zeist). Sterrenberg wordt een buitengewone woonwijk. Een wijk waar mensen met en zonder beperking samen leven en iets voor elkaar kunnen betekenen, in één van de mooiste natuurgebieden van ons land.

Een nieuwe woning in het oude jaar?
De start van de verkoop trok ruim 50 bezoekers. De bezoekers, veelal tussen de twintig en dertig jaar, waren enthousiast over het aanbod en de scherpe prijs. Tot 20 december kunnen potentiële kopers zich inschrijven voor een woning. Na die datum worden woningen toegewezen. Kopers kunnen al direct hun verhuisdozen pakken, want de eengezinswoningen zijn bijna klaar. De bouw van de appartementen is nu van start gegaan. Prijzen van de eengezinswoningen zijn vanaf EUR 192.850,- v.o.n. en de prijzen van de appartementen zijn vanaf EUR 185.250,- v.o.n.

Wonen op Sterrenberg
Op Sterrenberg worden de komende jaren 400 woningen gefaseerd gerealiseerd. Het aanbod is heel divers, van eengezinswoning en vrije kavels tot appartementen. Mitros biedt in totaal 112 betaalbare huur- en koopwoningen aan. Begin 2011 start ook de verhuur van 12 appartementen van Mitros. De wijk Sterrenberg wordt een groene wijk, die centraal ligt in het natuurgebied tussen Zeist, Amersfoort en Utrecht. Dat maakt de wijk aantrekkelijk voor zowel stadsliefhebbers, rustzoekers en mensen die van natuur houden.

Met elkaar en voor elkaar
Op Sterrenberg worden ook zorgwoningen gebouwd voor de huidige bewoners, cliënten van Abrona. Abrona is een organisatie voor dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. De komst van 400 woningen vormt een verrijking voor de cliënten van Abrona. Ze krijgen zo meer mogelijkheden om deel te nemen aan het dagelijks leven in de maatschappij. De nieuwe bewoners krijgen een woonwijk met veel extra's zoals een kinderboerderij met boerderijcafé en -winkel, een zwembad, een kopieer- en printservice en een zalencomplex voor feesten en partijen. Cliënten van Abrona, die werken op deze locaties, zien de komst van de nieuwe bewoners met veel enthousiasme tegemoet. Kortom, met elkaar en voor elkaar.