Gemeente Spijkenisse


Resultaten burgerraadpleging Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan

16 december 2010

Kruispunt Groene Kruisweg

Bewoners: "Externe auto- bereikbaarheid het enige echte probleem"

De burgerraadpleging op de speciale website is door de bewoners van Spijkenisse goed bezocht. 274 mensen hebben deelgenomen aan de raadpleging die tussen vrijdag 15 oktober 2010 en maandag 22 november 2010 werd gehouden. Hierdoor is een goede indruk ontstaan hoe de inwoners over de 15 voorgelegde stellingen denken. Bovendien is bij een derde van de antwoorden een toelichting ingevuld.

Wethouder Mourik is blij met de respons. Aan het begin van zo'n proces is de mening van bewoners belangrijk en geeft richting welke koers kan worden uitgezet. De gemeente neemt alle reacties mee bij het opstellen van de GVVP.

Een ruime meerderheid is van mening dat de externe autobereikbaarheid het enige echte probleem is. De Spijkenisserbrug wordt hierbij veel genoemd. Tweederde vindt daarom dat Spijkenisse bereid moet zijn mee te betalen aan grote projecten zoals aan grote projecten als de A4-Zuid.

Meer dan de helft vindt dat het openbaar vervoer goed functioneert. Voorts is de stad verkeersveilig en kan je overal goed komen met de auto.

Daarnaast is 80% van mening dat het aantal parkeervoorzieningen bij de metrostations en met name bij station Centrum voor auto en fiets uitgebreid moet worden. Ook in het winkelhart ziet men graag een fietsenstalling met ruime openingstijden.

Het milieu wordt door inwoners niet vergeten. Het Gemeentelijke Verkeers- en Vervoersplan moet bijdragen aan de luchtkwaliteit is de mening van tweederde van de respondenten. Maar ook vindt tweederde dat bereikbaarheid belangrijker is dan klimaatbeleid. De gedachte hierbij is dat wie de doorstroming verbetert ook het klimaat helpt.

Verder moet Spijkenisse blijven werken en investeren in verkeersveiligheid. Hierbij worden onder andere de omgevingen van scholen, oversteekplaatsen en fietspaden genoemd.

Het volledige resultaat van de raadpleging is vanaf vrijdag 17 december 2010 terug te vinden op de website www.spijkenisse.nl/gvvp

Externe links


* Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan (GVVP) Naar meer informatie over het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan (GVVP) Spijkenisse [Let op! De webspagina www.spijkenisse.nl/gvvp opent in een nieuw venster.]

Interne links


* Praat mee over het verkeers- en vervoersplan