Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.20 uur

Utrecht, 16-12-2010

Kamerverhuurfraude

UTRECHT - Bij de politie hebben zich onlangs vier gedupeerden gemeld van kamerverhuurfraude. De studenten, afkomstig uit diverse plaatsen in het land, reageerden op een advertentie op internet, waarin een kamer werd aangeboden in een woning aan de Troelstralaan in Utrecht. Na betaling van een contant bedrag aan huur en borg kregen de gegadigden een huurcontract en sleutels. Later bleek dat deze sleutels niet pasten. Inmiddels heeft de eigenaar van de woning, een woningcorporatie, ervoor gezorgd dat de verdachte de woning niet meer binnen kan.

De politie is een onderzoek gestart. Daaruit is ondermeer gebleken dat mogelijk meer mensen slachtoffer zijn geworden van deze vorm van oplichting. De politie roept deze personen op om contact op te nemen met het district Utrecht stad via 0900 8844.

Getuigenoproep; Beroving

UTRECHT Woensdagmiddag werd een jonge vrouw van haar tas beroofd.

Rond 17.30 uur liep een 19-jarige vrouw uit Utrecht over de Katherijn van Leemputdreef toen zij plotseling merkte dat ze achtervolgd werd. De vrouw probeerde weg te komen, maar één van de twee mannen pakte haar tas af. Een getuige wist de tas van de dief af te pakken, maar kon niet voorkomen dat het tweetal er vandoor ging.

Van de daders is een summier signalement bekend: De twee mannen reden op een rode scooter, de bestuurder van de scooter was van Noord-Afrikaanse afkomst, droeg een zwarte jas en een bivakmuts. De tweede man was licht getint, tussen de 18 en 22 jaar oud, ongeveer 1.90 meter lang, had donkere ogen en droeg een donkere jas met een hoge kraag.

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over deze beroving. Met informatie kunt u contact opnemen via 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000.

Man gewond op trambaan

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag raakte een man gewond toen hij rond 01.45 uur over de trambaan fietste op de Smakkelaarsveld. De 28-jarige man uit Zoetermeer probeerde met zijn fiets over de trambaan te fietsen, maar kwam er al snel achter waarom dit verboden is. De man kwam ten val en liep daarbij een flinke hoofdwond op, hij is naar het ziekenhuis gebracht.