Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties


Waterweg Wonen wint Deloitte F.G. Kordes-Trofee 2010 16 december 2010 11:09

Waterweg Wonen won gisteren de Deloitte F.G. Kordes-Trofee 2010 voor het beste jaarverslag. De Deloitte F.G. Kordes-Trofee is dé prijs voor die organisatie binnen de publieke en semi-publieke sector met het beste jaarverslag van Nederland. Waterweg Wonen is de eerste corporatie die de prijs wint.

De prijs kent inmiddels een lange traditie. Al sinds 1995 krijgt de publieke organisatie met het beste jaarverslag de prijs toegekend. Onder de winnaars bekende organisaties als de Belastingdienst, de Informatie Beheer Groep, de gemeente Den Haag, het Kadaster en de AFM.

Juryrapport
Volgens de jury: "Waterweg Wonen is koploper met het gebruik van het maatschappelijk rendementsmodel en de samenwerkingsmatrix. De prestatie indicatoren blijven zij verbeteren. Verder is het verslag goed leesbaar, toegankelijk en visueel goed ondersteund. Vorig jaar waren ze al categoriewinnaar Wonen en nu slepen ze terecht de Deloitte F.G. Kordes-Trofee 2010 in de wacht."

Categoriewinnaars
Deelnemers uit het lokaal bestuur (provincies, gemeenten, waterschappen), overig en rijksoverheid (zelfstandige bestuursorganen en publieke organisaties), wonen, onderwijs en zorg kwamen in aanmerking om winnaar in hun categorie te worden.

De winnaars zijn: gemeente Amersfoort (lokaal bestuur), Rijkswaterstaat (overig en rijksoverheid), Waterweg Wonen (wonen), ROC A12 (onderwijs) en Elker (zorg).

Eervolle vermeldingen
Daarnaast waren er dit jaar eervolle vermeldingen voor duurzaamheid en voor stijl & communicatie. De eervolle vermelding voor duurzaamheid ging naar zowel de gemeente Groningen als naar de winnaar, Waterweg Wonen. Vier organisaties kregen een eervolle vermelding voor de stijl & communicatie van hun jaarverslag, zo gingen de gemeente Groningen, Hogeschool Zuyd, Kenteq en Elker met deze eer naar huis.

Meer informatie
www.kordes-trofee.nl