Numac

NUMAC NEDERLAND BV
Keizersveld 59 Postbus 5107 5803 AP VENRAY Tel +31 (0)478 578444 Fax +31 (0)478 578448 E-mail info@numac.nl Internet www.numac.nl

Venray, 16 december 2010 PERSBERICHT

Numac ontzorgt volledige technische dienst TKF
Op 1 september is Numac Machineonderhoud & Procesoptimalisatie gestart met het volledig ontzorgen van de technische dienst van de Twentsche Kabel Fabriek (TKF). TKF, producent van hoogwaardige kabels en leverancier van kabeloplossingen, kan zich zo volledig concentreren op de productie en verkoop, terwijl ze zich verzekerd weet van een sterke technische dienst die door onderhoudsspecialist Numac wordt aangestuurd. Daarvoor hebben beide bedrijven tevens een onderhoudscontract voor drie jaar afgesloten.

TKF wil de productiviteit verhogen. De technische beschikbaarheid van het machinepark speelt daarin een belangrijke rol. Numac heeft de kennis, ervaring, software en opleidingstrajecten om technische diensten op het noodzakelijke hoge niveau te brengen. Regiomanager van Numac, Jan Jansen: We gaan op een proactieve wijze zowel de dagelijkse werkzaamheden als de verbeteringen managen. Hiervoor hebben we nu een onderhoudscontract met TKF afgesloten van drie jaar.

Voor TKF gaf de heldere, persoonlijke en professionele aanpak van Numac uiteindelijk de doorslag bij de onderhandelingen. Jansen is oprecht trots dat de keuze op Numac is gevallen: TKF wil het onderhoud transparant maken om zodoende meer grip te krijgen op de onderhoudsprocessen en -kosten. Door middel van een Service Level Agreement (SLA) kunnen wij samen met TKF stapsgewijs naar dit gemeenschappelijke doel werken.

Rob Ziemerink, Technisch Manager van TKF: Wij zochten een gelijkwaardig bedrijf met een aantoonbare staat van dienst. Gedurende de gesprekken, waarin ook klanten van Numac zijn bezocht, ontstond er een cultural fit en werd snel duidelijk dat Numac de juiste partner voor TKF.



NUMAC NEDERLAND BV
Keizersveld 59 Postbus 5107 5803 AP VENRAY Tel +31 (0)478 578444 Fax +31 (0)478 578448 E-mail info@numac.nl Internet www.numac.nl

De overname past perfect in de strategie van Numac die bedrijven wil helpen bij het effectief en efficiënt organiseren van het onderhoud. Jansen: Steeds meer bedrijven kiezen voor een dergelijke oplossing, omdat goed gestroomlijnd onderhoud doorgaans leidt tot productiviteitsverbeteringen. Daar zijn vakmensen voor nodig die meer doen dan alleen sleutelen. Ze moeten breed opgeleid zijn, proactief zijn in hun werk en dus continu meedenken over verbeteringen. Dat vraagt om een gespecialiseerde aanpak en die kennis is niet in elk bedrijf aanwezig. Ik verwacht daarom dat we steeds vaker bedrijven op deze manier zullen gaan ontzorgen. TKF is voor ons nu een prachtige referentie.

Over Numac
Numac is een gerenommeerd bedrijf dat sinds 1984 gespecialiseerd is in machineonderhoud in de breedste zin van het woord. Door de bundeling van uitvoering, optimalisering en automatisering heeft Numac een uniek concept ontwikkeld dat al jarenlang van toegevoegde waarde blijkt te zijn voor zowel grote concerns als voor het midden- en kleinbedrijf. Door onze kennis en ervaring in onderhoud weten wij inmiddels precies hoe onderhoudsorganisaties optimaal kunnen renderen. Wij stellen het productieproces centraal en maken onderhoudsprocessen inzichtelijk door middel van innovatieve softwareoplossingen en laten zien hoe onderhoudsorganisaties op topniveau kunnen presteren. Numac maakt deel uit van de Numac Groep.

Over TKF
Sinds de oprichting in 1930 heeft TKF (BV Twentsche Kabelfabriek) zich ontwikkeld van een puur op Nederland georiënteerde kabelproducent tot een technologisch toonaangevende leverancier van kabeloplossingen met klanten overal ter wereld. Als onderdeel van TKH Group NV heeft TKF toegang tot verschillende internationale marketing-, inkoop-, sales- en research-groepen met uiteenlopende specialiteiten. Betrouwbaarheid is de basis voor de bedrijfsvoering van TKF; dit geldt voor techniek, producten, logistiek en diensten. Daarnaast zijn meedenken en flexibiliteit kernbegrippen voor TKF. TKF focust op een aantal marktgebieden: Breedband, Energiedistributie, Marine & Offshore, Railinfra, Woningbouw, Utiliteit, Industrie en Weg- en Waterbouw. Hierdoor kan TKF betere en klantspecifieke kabeloplossingen bieden en voldoet de kwaliteit van de oplossing altijd aan de hoogste eisen. Samen met haar klanten blijft TKF ontwikkelen: dé manier om zich nu en in de toekomst te onderscheiden.


Noot voor de redactie,