Cendris

Persbericht

16.12.10 11:43

Noodzaak tot nieuwe generatie marketeers

In januari 2011 start de nieuwe post-HBO opleiding Campagne Management. Het is de allereerste opleiding in Nederland die een antwoord geeft op de groeiende behoefte bij bedrijven aan goed opgeleide campagne managers. Initiators achter de opleiding zijn Beeckestijn Business School, Cmotions, RapidSugar en directe communicatiespecialist Cendris.

Nijpend tekort aan kennis over cross channel campagne management Volgens Sander van der Blonk van RapidSugar, een van de initiatiefnemers, hebben organisaties te weinig kennis om campagnes goed te organiseren, terwijl de markt hier wel om vraagt. Door de diversiteit en fragmentatie in kanalen is campagne management een noodzakelijk aandachtspunt bij marktbewerking geworden. Dit komt ook door het feit dat campagnes niet alleen meer rondom producten en diensten maar vooral ook rondom mensen plaatsvinden. Elke klant of merkgebruiker is tegenwoordig een marketingvraagstuk. Koppel dat gegeven aan termen en ontwikkelingen als on demand, behavioural targeting, en data fusion, en je ziet een andere competentieset dan waar de meeste marketeers in de basis ooit voor zijn opgeleid", aldus van der Blonk.

Kijkje in de keuken bij bedrijven
Het is een goede, diepgaande en kortdurende opleiding die zowel strategisch als tactisch van aard is. De opleiding leert marketeers op welke manier zij de regiefunctie bij campagne management goed kunnen invullen. Hans Molenaar van Beeckestijn Business School: "Het geeft marketeers een antwoord op de vraag hoe je kanalen doelgroepspecifiek en op een zinvolle manier kunt inzetten, hierbij inspelend op de actuele trends en ontwikkelingen op gebied van campagne management. De opleiding is toegespitst op de praktijk. Zo is het ontzettend leuk en leerzaam om een kijkje in de keuken bij bedrijven te krijgen. Op deze manier krijgen deelnemers aan de opleiding te maken met echte praktijkcases en hebben zij interactie met direct betrokkenen."

De opleiding
De opleiding is te volgen aan de Beeckestijn Business School en bestaat uit negen college-avonden verdeeld over vier maanden. Tijdens de colleges behandelen ervaren docenten allerlei themas zoals de toepassing van multichannel marketing, marketinganalyse, conceptontwikkeling, creatie en testing, campagne management tools, persoonlijke effectiviteit en change management, maar ook bijvoorbeeld de juridische aspecten die hierbij kunnen spelen. Ook worden er gastcolleges gegeven en bedrijfsbezoeken bij grote organisaties georganiseerd. Naast een opleiding is er een platform campagne management opgericht waar campagne managers elkaar kunnen ontmoeten en kennis met elkaar kunnen uitwisselen.

Meer informatie over de opleiding is te vinden op de website van Beeckestijn Business School.

Perscontact

De mediavoorlichting rondom Cendris wordt verzorgd door de afdeling Communicatie. Journalisten van alle media worden zo snel, adequaat en accuraat mogelijk geïnformeerd over Cendris. Voor vragen en verzoeken met betrekking tot Cendris kunt u terecht bij:

Krista Kloosterman
communicatie consultant

Telefoon: (088) 23 63 787
E-mail: krista.kloosterman