Gemeente Tiel


Nieuwe tarieven gehandicaptenparkeerkaart en -plaats Tiel

De gemeente Tiel wijzigt met ingang van 1 januari 2011 de tarieven voor de gehandicaptenparkeerkaart en een gehandicaptenparkeerplaats. Dat is vastgelegd in de nieuwe legesverordening. Voor een gehandicaptenparkeerkaart wordt EUR 75,- in rekening gebracht. Een gehandicaptenparkeerplaats gaat EUR 369,- kosten. Voor mensen met een minimuminkomen is het mogelijk om een beroep te doen op bijzondere bijstand.

Uitgangspunt bij de nieuwe tarieven is dat tarieven zoveel mogelijk kostendekkend moeten zijn. De gemeente hiervoor gekozen in het kader van de ombuigingen en bezuinigingen die nodig zijn om het gemeentelijke huishoudboekje zoveel mogelijk in evenwicht te houden. Dat is ook de reden dat nu ook in Tiel, zoals in veel andere gemeenten reeds langer het geval is, de kosten voor de medische keuring ad EUR 85,- in rekening worden gebracht bij de aanvrager van een gehandicaptenparkeerkaart. Tegenover de kosten staat het voordeel dat bezitters van een gehandicaptenparkeerkaart in Tiel geen parkeerbelasting hoeven te betalen.

De gemeente beseft dat de nieuwe tarieven met name voor mensen met een minimuminkomen een probleem kunnen vormen. Zij kunnen dan ook een beroep doen op bijzondere bijstand voor een tegemoetkoming in de kosten.