Politie Utrecht

Persberichten district Lekstroom, 12.15 uur

Utrecht, 16-12-2010

Bestuurder scooter botst op lichtmast

NIEUWEGEIN Een 17-jarige bestuurder van een scooter uit Nieuwegein botste tegen een lichtmast en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Politiemensen kregen woensdag 15 december omstreeks 22.40 uur een melding dat een bestuurder van een scooter op de Structuurbaan was betrokken bij een ongeval. Ter plaatse bleek dat een passant de bestuurder van een scooter in de berm had zien liggen en belde de politie. Samen met ter plaatse gekomen ambulancepersoneel werd de bestuurder onderzocht. Hij was wel aanspreekbaar en de politiemensen constateerden dat de uitgeademde lucht rook naar het gebruik van alcohol.

De bestuurder werd overgebracht naar het ziekenhuis en daar werd van hem bloed afgenomen om door het NFI vast te laten stellen hoeveel alcohol de Nieuwegeiner in zijn bloed had. Personeel van de Verkeersongevallenanalyse stelde vast dat er verder geen ander voertuig was betrokken en dat de Nieuwegeiner met zijn scooter de lichtmast had geschampt en ten val was gekomen.

De scooter is voor technisch onderzoek meegenomen naar het bureau. Het rijbewijs van de Nieuwegeiner is ingevorderd en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie zoekt doorgereden automobilist(e)

NIEUWEGEIN De politie onderzoekt een aanrijding waarbij de tegenpartij is doorgereden.

Op woensdag 15 december omstreeks 21.20 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding waarbij twee personenautos waren betrokken. Ter plaatse bleek dat een 48-jarige automobiliste uit Wijk bij Duurstede betrokken was bij een aanrijding op de Archimedesbaan, maar dat de tegenpartij hierna was doorgereden.

Het zou gaan om een witte personenauto en die zou schade moeten hebben aan de linkervoorzijde. De politie onderzoekt de zaak en nam van een aantal getuigen een verklaring op.

Iedereen die informatie heeft over dit ongeval en het daarna doorrijden van de witte personenauto, wordt gevraagd kontakt op te nemen met de politie district Lekstroom via het telefoonnummer 0900-8844.