Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 12.10 uur

Utrecht, 16-12-2010

Inbrekers overlopen

HARMELEN Op woensdag 15 december omstreeks 20.30 uur overliepen bewoners bij thuiskomst twee inbrekers. Zij zagen dat het tweetal naar de bovenverdieping liep van hun woning gelegen aan de Dorpsstraat.

De bewoners gingen niet naar binnen, maar sloten de voordeur weer af. Zij belden direct het alarmnummer 112 en wachtten op straat de komst van de politie af. Ter plaatse gekomen politiemensen doorzochten met een diensthond de gehele woning, maar er werd niemand meer aangetroffen. Uit onderzoek werden sporen aan de achterzijde van woning aangetroffen en vermoedelijk wist het tweetal via de tuin van de buren te ontkomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Man aangehouden

MIJDRECHT Een 27-jarige man uit Mijdrecht is aangehouden op verdenking van diefstal/heling.

Politiemensen controleerden woensdag 15 december tussen 15.30 en 16.00 uur op Bozenhoven met behulp van een tag-reader de chip- en framenummers van fietsen. Een tag-reader is een apparaatje dat de nummers scant en in verbinding staat met het databestand van de RDW. Op deze manier is snel vast te stellen of de fiets is gestolen. De fiets waarop de Mijdrechter reed, was op 26 oktober 1999 gestolen. De fiets werd in beslag genomen en tegen de Mijdrechter wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsverlichtingscontrole

HARMELEN Politiemensen, waaronder de twee wijkagenten, hielden samen met vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Harmelen, een controle op de fietsverlichting.

Er werden ruim 300 fietsers en een tiental brommers gecontroleerd. Vooral volwassenen hadden de verlichting in het algemeen in orde. Bij de fietsen van de schoolgaande jeugd mankeerde er nogal het een en ander. 24 kinderen kregen een bekeuring en die zich niet konden legitimeren, moesten mee naar het bureau. De boete voor niet werkende verlichting bedraagt 35 euro.

Bromfietser aangehouden

WILNIS Een 62-jarige bromfietser uit Wilnis is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeval.

De Wilnisser reed woensdag 15 december omstreeks 21.10 uur op zijn bromfiets over het fietspad langs de Ir. Enschedeweg. Hij reed in de richting van Wilnis en in dezelfde richting liepen drie hardlopers waarvan er twee een geel reflecterend vest droegen. Het drietal hoorde de bromfietser van achteren naderen en maakte wat ruimte door wat naar rechts te lopen om de bromfietser te laten passeren. De bromfietser botste tegen de rug van een hardloper die door de klap enkele meters door de lucht vloog en in de berm belandde.

Ter plaatse gekomen ambulancepersoneel constateerde dat de hardloper(gegevens onbekend)vermoedelijk een bovenarmbreuk had opgelopen. Hij werd overgebracht naar het AMC. Uit onderzoek bleek dat de Wilnisser niet gewond was geraakt, maar wel alcohol had genuttigd. Hij werd meegenomen naar het bureau voor het afleggen van een ademanalyse. Hieruit bleek dat hij 460 ug/l alcohol in zijn lichaam had en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden

WOERDEN Een 27-jarige man uit Woerden is woensdag 15 december omstreeks 12.50 uur aangehouden op verdenking van vernieling. De man zou in een tuin van zijn buurtbewoner aan IJsseloord onder meer een tuintafel en aardewerkpotten hebben vernield.

Politiemensen kregen een verzoek om naar IJsseloord te gaan wegens een vechtpartij. Bij nadering van de plaats, zagen politiemensen de buurtbewoner zwaaien met een stofzuigerpijp en hij was behoorlijk over zijn toeren. Met moeite lukte het om de man te kalmeren. Hij verklaarde, dat hij niet had gevochten, maar dat de 27-jarige Woerdenaar wel vernielingen had gepleegd en daarna was weggefietst richting Rivierenlaan. De 27-jarige man werd even later door andere politiemensen op de Veldbloemenlaan aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Man aangehouden

MAARSSEN Een 27-jarige man uit Maarssen is aangehouden op verdenking van diefstal/heling.

Politiemensen hielden samen met de gemeente een helingcontrole en constateerden dat de Maarssenaar op een gestolen fiets reed. Hij werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. De fiets was in 2007 in Utrecht gestolen. De Maarssenaar had de fiets gekocht voor minder dan 50 euro van een nette man. In overleg met het OM werd aan de Maarssenaar, die werd verdacht van heling van de fiets, een transactie aangeboden van 550 euro.

De fiets is in beslag genomen en zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.