Gemeente Enkhuizen

Expositie in stadhuis

Het is vrijdagavond. In het keramieklokaal van De Blauwe Schuit in Hoorn brandt licht. Geconcentreerd werken veertien cursisten onder leiding van docent Ank Haisma aan hun werkstuk. Enkele jaren geleden zijn deze cursisten begonnen met het kleien van hun eerste potje uit kleiringen. Nu is de groep gevorderd en zijn de vaardigheden gegroeid. Ze maken uit vormloze hopen klei onder andere vazen, potten, beelden, dieren en bollen.

En keer per jaar, in het voorjaar, gaan de cursisten naar Fredie Kok in Schellinkhout. Daar stookt de groep een aantal van hun werkstukken raku, een techniek waarmee verrassend wordt geglazuurd. Een vijftal cursisten laat hun werk zien in de vitrines van het stadhuis in Enkhuizen. In de Blauwe zaal vindt u tot en met eind januari werk van Jenny de Haas, Elly van den Eijnden, Frans van den Eijnden, Alexandra Verwoolde en Ingrid Visser.

Bent u benieuwd naar wat De Blauwe Schuit u te bieden heeft? Kijkt u dan op www.blauweschuit.nl. Ook bent u van harte welkom op de open dag, zondag 9 januari 2011 van 12.00 tot 17.00 uur. U kunt dan genieten van diverse open lessen en exposities. De Blauwe Schuit vindt u aan de Vredehofstraat 7-A in Hoorn.