ChristenUnie




Iran mag geen rol hebben bij oplossen problemen Afghanistan

afghanistan donderdag 16 december 2010 12:55 In een stemverklaring liet Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) weten verbaasd te zijn over amendementen uit de resolutie van het Europees Parlement over Afghanistan. ,,Het is absurd dat Iran een rol moet spelen bij het oplossen van de problemen in Afghanistan."

In het verslag van de Italiaanse sociaaldemocraat Pino Arlacchi wordt gepleit voor een meer civiele benadering en voor het leggen van de uiteindelijke verantwoordelijkheid bij de Afghaanse regering voor het kiezen van haar gesprekspartners.

Het Parlement laat zich in dit debat weer van de overbekende kant zien, volgens de Europarlementariër: ,,de NAVO en Amerika verknoeien het in Afghanistan, en de EU moet als reddende engel optreden en in deze kwestie het initiatief nemen. De standaard reactie van velen hier in dit huis. Meer EU moet en dan komt alles goed!"

,,Maar deze boodschap wordt nog een slag erger als je paragraaf 63 van dit rapport leest", vervolgd Van Dalen. ,,Daar wordt geadviseerd om Iran er bij te gaan halen om de problemen in Afghanistan tot een oplossing te brengen. Voorzitter, ik heb het 3 keer overgelezen maar het staat er echt! Zelden heb ik zo´n raar voorstel gelezen: dit is hetzelfde als de duivel uitdrijven met Beëlzebub. Ik stem dus met kracht tegen dit EP-rapport!"